Meldingen
Alles wissen

scherpe smaak aan de alcohol


Berichten: 262
Topic starter
(@prins)
Reputable Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Heb nog ongeveer 4 ltr alcohol staan van rond de 80 % met een scherpe smaak nu heb ik gehoord  via deze site dat je dat wat weg kunt halen door  zure appels in de alcohol te leggen en op deze manier de scherpe  smaak  wat weg te halen .nu heb ik een fles  van 5 ltr  maar weet iemand  hoeveel zure appels ik ongeveer toe moet voegen  op dit volume .

Beantwoorden
8 reacties
8 Reacties
RuMo
 RuMo
(@rumo)
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 2104

@prins het is misschien een idee om die vraag te stellen in het topic waar je dat gelezen heb. Het wordt anders wat onoverzichtelijk als er voor elke vraag een topic gestart wordt en dan ook nog eens met bijna de zelfde kop tekst.

Mij zeg je verhaal over appels om scherpe smaak weg te halen niets, maar ik zou de basis van je proces proberen te verbeteren.

Beantwoorden
(@prins)
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Reputable Member
Berichten: 262

@rumo o ke daar denk ik niet altijd aan

Beantwoorden
RuMo
 RuMo
(@rumo)
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 2104

@prins en met de zoek opdracht (vergrootglas symbool) is over de meeste onderwerpen al heel veel te vinden 😉

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 10615

@prins zure appels bevatten inderdaad veel zuur . Zuur gaat binden met deel van alcohol en gebruikt ook andere stoffen om binding aan te gaan. 

Je kunt ook mengen met wijnsteenzuur of citroenzuur voor zelfde effect. 

Je vervult eigenlijk de vervelende smaak. 

Het is beter om een goed beslag te maken van goede grondstoffen en deze met juist afnemen van voor en naloop over te halen.

 

Beantwoorden
(@prins)
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Reputable Member
Berichten: 262

@robbert heb ik dan te weinig citroenzuur bij mijn aanmaak gebruikt .op 16 ltr 6 kg suiker grote kop mout en 10 gr citroenzuur  en 75 gr gist.wat kan ik veranderen om de scherpe smaak te vermijden. De eerste loop haal ik 100 ml weg dan ga ik door tot ik 30% heb stop ik .de tweede run werk ik met potjes maar dan is de smaak ook al scherp .

Beantwoorden
(@prins)
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Reputable Member
Berichten: 262

@robbert hoeveel citroenzuur zou ik nodig hebben om 3.8 ltr wat aangenamer te laten smaken of moet je zoiets zelf bepalen.

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 10615

@prins je kunt beter natrium bicarbonaat erdoor roeren .  4 gr per liter en daarna opnieuw overhalen.  Dan krijg je een betere alcohol.  

Ga je citroenzuur gebruiken ( 2 gr per liter ) dan haal je het scherpe weg en zal je andere bijsmaak weer krijgen. 

 

Beantwoorden
(@prins)
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Reputable Member
Berichten: 262

@robbert dank

Beantwoorden
Deel:

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?