Dus de botanical basket wordt binnenin de copperdome aan de koeler geschroeft en idem bij de T500 aan de onderkant van de deksel?
En de kruiden worden in de botanical basket gedaan?
Wat is de verkoopprijs van dit wondermiddel?
Onderin zit een zeefje (is dat een zift?)
Ja n'en zift is een zeefje
De prijs is nog niet bekend, ik mag dit eigenlijk nog niet eens met jullie delen maar ik vind dat we het er gewoon over moeten kunnen hebben toch 🙂
Ergens in het 3e kwartaal moeten ze beschikbaar zijn.
Ja n'en zift is een zeefje
Ik ben niet zo goed in talen 🙂
@Jan; leuk om te horen dat er steeds nieuwe aanvullingen komen die compatibel zijn op het hele systeem. Dat maakt een T500 een goed investering.
Ik ben niet zo goed in talen
T'is ook Vlaams ( Nederlands).
Juist een beetje verder weg.
Als ik een keer struikel ben ik in Vlaanderen.
Ik denk dat het hier over de alembic gaat met een kolom. En in dat geval is een alembic de beste keus omdat de meeste smaak meekomt
Hoedjevanpapier, het schroefdraad van de condensor van de T500 is dezelfde als het schroefdraad van de koeler die hoort bij de copperdome.
Ik denk dat het qua smaak meenemen in dit geval niet meer uitmaakt of je een copperdome gebruikt of de condensor , immers zullen bij beide de alcohol de botanical basket met kruiden passeren.
Klopt past op elkaar, je moet gewoon de ketel dan net iets minder vullen en ik denk dat je best de packing uit de kolom haalt anders krijg je reflux van water over de gin basket waardoor de kruiden veel smaak kan verliezen
Ik denk dat dat smaakverlies reuze mee gaat vallen. In de reflux valt ook alcohol terug en die alcohol lost weer smaakstoffen op die weer meegenomen worden. Ik heb eens een hopzakje gevuld met jeneverbessen (en andere smaakmakers) onder de T500 reflux gehangen en daar kwam toch behoorlijk veel smaak mee.
Mocht je de T500 kolom en de helm hebben, ook die passen op elkaar, zo creëer je ook meer ruimte. Mogelijkheden te over.
Klopt past op elkaar, je moet gewoon de ketel dan net iets minder vullen en ik denk dat je best de packing uit de kolom haalt anders krijg je reflux van water over de gin basket waardoor de kruiden veel smaak kan verliezen
Ik denk dat ook, En de reflux zelf uitschakelen zoals je volgens de handleiding water moet destilleren ( dan heb je wel geen thermometer meer voor de koelvloeistof te meten).
Ik zou het koelwater gewoon laten lopen anders krijg je enkel alcoholdamp en dat wordt lastig opvangen.
Erik, heb jij met jou Grainfather al met de koperen helm + condensor gewerkt?
Nog niet Rob. Wel een aantal malen met de T500 ketel, helm en condensor.
Heb de laatste tijd wat bieren gemaakt om de Grainfather wat beter te leren kennen. De T500 ketel heb ik toen gebruikt om het sparge water op temperatuur te krijgen.
Na mijn skivakantie wil ik met de Grainfather whiskymout maischen, dan de wort vergisten (heb de gist, http://www.stookwinkel.nl/product/still-spirits-whisky-gist/ al in huis). En dan twee maal stoken (spirit run en stripping run) om vervolgens eea in het vat te laten rijpen. Ik maak twee batches dus zal wel wat te veel hebben voor het vat van 5 liter dus laat het resterende deel met eiken snippers rijpen.
In het vat zit nu nog de barrel 674 whisky http://www.stookwinkel.nl/product/still-spirits-barrel-674-voor-25-liter-whisky-mash/ (en die is erg lekker!)
Ik denk dat dumo bedoelt dat je enkel de liebig koeler kan gebruiken om je alcohol dampen te condenseren