Meldingen
Alles wissen

(ver) gisten in b.v de tropen??

Pagina 1 / 2

Gedetineerde
Berichten: 26
Topic starter
(@gedetineerde)
Eminent Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Heeft iemand,of weet iemand of er informatie is over (ver) gisten in b.v de tropen??dus bij hoge temperaturen? Alvast bedankt

?

Beantwoorden
15 reacties
Psycat
Berichten: 559
(@psycat)
Honorable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Yep.  Sugarwash vergisten in Saudi Arabie bij zomertmperaturen van 50 graden plus. 

Wat wil je weten ?

 

Beantwoorden
Berichten: 1837
 RuMo
(@rumo)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Hoe ben je daar levend weg gekomen?

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Er zijn (speciale) gisten die (erg) hoge temperaturen aankunnen. 

https://www.stookwinkel.nl/product/still-spirits-heat-turbo-yeast-138-g/

https://bio-brouwmaat.nl/product/mangrove-jacks-m12-kveik-yeast/

Beetje afhankelijk van wat je wilt vergisten maar er zijn dus mogelijkheden.

 

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9969
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

rode rijst gist , raggi tape of gewoon natuurlijk laten vergisten .

Beantwoorden
Psycat
Berichten: 559
(@psycat)
Honorable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Absconding zeggen ze daar en een 20 uren rit naar de grens ergens in de maand juli op de warmste dag van het jaar.

Mijn kolom gedemonteerd in mijn bagage de grens over

Memorabel

 

Beantwoorden
Psycat
Berichten: 559
(@psycat)
Honorable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Vergisten met gewone lokale bakkersgist werkt er perfect in de zomer.

Behalve dadels, die zitten wel propvol suiker maar ik kreeg die krengen nooit vergist.  Brouwsel had steeds een onaangename weee geur.  Wellicht de reden dat er weinig dadel alcohols bestaan.

Oh en mangos vergisten daar wel goed maar ik kreeg nooit die heerlijke mango geur over.  Voor mango kenners is dat die scherpe terpentijnsmaak van mangos die de vrucht zo heerlijk maken.

 

 

Beantwoorden
Gedetineerde
Berichten: 26
Topic starter
(@gedetineerde)
Eminent Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Dat natuurlijk laten vergisten, dat is als in het filmpje van die Koreaanse vrouw, maar dan zonder suiker? Rijst,water ,suiker? En wachten

Beantwoorden
Gedetineerde
Berichten: 26
Topic starter
(@gedetineerde)
Eminent Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Mango, vergist je die natuurlijk of met gist? En als ik bananen gebruik? Over rijpe bananen? Het liefst zonder gist, want het verkrijgen van gist levert al problemen op

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9969
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Als je mango gewoon vergist is het ook de fermentatie van het stoffen in het fruit die ongezet worden waardoor smask verandering is .
Wil je mango zal je zowel vergisting en daarna percoleren moeten na destilatie om volle smaak terug te krijgen.

Beantwoorden
Berichten: 1837
 RuMo
(@rumo)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Die dadels zullen wel het zelfde verhaal zijn als rozijnen, vol met ontsmettingsmiddel zoals sulfiet.

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9969
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Zwavel wordt inderdaad ook daarvoor gebruikt .
Dus goed spoelen

Beantwoorden
Berichten: 1837
 RuMo
(@rumo)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Over het zelf maken van gist heeft Robbert een mooi topic geschreven, er ging een wereld voor mij open en is nu een vast onderdeel van mijn stoken geworden.
De bananen of ander fruit zorgt voor de suikers die door de gist omgezet wordt naar alcohol.

Beantwoorden
Psycat
Berichten: 559
(@psycat)
Honorable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Die dadels zullen wel het zelfde verhaal zijn als rozijnen, vol met ontsmettingsmiddel zoals sulfiet.

Hi Rumo

In Saudi kan je zo een 50 tal varieteiten van dadels courant kopen.  Zelden met bewaarmiddelen omdat de dadels door hun hoog suikergehalte perfect bewaren. Ze vergisting ook redelijk maar het resultaat is gewoon slecht.  Dadels groeien in veel landen maar er is nagenoeg geen dadelalcohol te koop.  Libanon bv maakt een van de beste Araks (pastis) maar geen enkele dadelalcohol ondanks een massa productie van dadels.

 

Beantwoorden
Psycat
Berichten: 559
(@psycat)
Honorable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Als je mango gewoon vergist is het ook de fermentatie van het stoffen in het fruit die omgezet worden waardoor smask verandering is .
Wil je mango zal je zowel vergisting en daarna percoleren moeten na destillatie om volle smaak terug te krijgen.

 

Shalom Robbert

Wellicht de oplossing van het raadsel.  Zelfs mango macereren is moeilijk en om de subtiele smaak van bv een alfonso of een totapuri over te brengen is onbegonnen werk.

Bepaalde fruitsoorten lenen zich nu eenmaal beter voor de chemische transmissie van smaak naar alcohol.  Eentje waarmee het bv vanzelf lukt is de cashew.  Niet de noot zelf maar het fruit dat boven de noot hangt.  Overal waar de portugezen gezeten hebben kan je cashews en cashew alcohol vinden.

 

 

Beantwoorden
Pagina 1 / 2
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?