De definitie van vodka is een zo zuiver mogelijke alcohol met water. Waarom verkopen ze dan flesjes met vodka aroma?????
Om er een andere smaak aan te geven,zo worden de mensen genaait.dan kunnen ze er een andere prijs aan hangen.het enige verschil van vodka is de prijs.en die bepalen ze door er een smaakje aan te geven zodat sukkels meer betalen om hoofdpijn te krijgen.
Boenk erop !!!
Heb een docu.gezien over vodka,vat met 100 ltr.alcohol gemengd met kraanwater en je hebt vodka. Ze gaven zelf toe dat het enige verschil van vodka was de prijs.
vodka wordt al eeuwen gestookt op potstills
Gestookt uit granen of aardappels .
Omdat de daarvoor gebruikte stills een bereik hebben bij een overhaal zonder additieven van 78 - 88 % wordt de alcohol min 3 x overgehaald . maar vaak ook 5 x .
Omdat bij 78-88 % altijd dus een deel zit van vloeistof zijn er sporen aanwezig van nog vezels uit grondstoffen .
Vaak wordt de drank dan door een houtskool goot nog na bewerkt .
zuivere alcohol is daarom maximaal bij de betere stills 84 - 88% in laatste overhaal . de 16 -12 % bevat dus de graan Of aardappelzweem .
Dus daar zit het in.
Ergens rond 1830 is er patent verleend op de Coffey still.
Op dit systeem is ook de fractioneer kolom gebaseerd.
Een type still waarmee fracties uit de wash kunnen worden afgenomen. Hiermee kun je - zelfs met een turbo gist - een zeer neutrale alcohol stoken.
Volgens de Europese wetgeving - notabene - mag je vodka ook maken van andere producten als aardappels of granen (al zijn voor een aantal landen de regels aangepast).
De smaak van de vodka (die ene uitzondering daar gelaten) is dus een smaakje wat aan de zuivere alcohol is toegevoegd.
De rest is marketing.
(Zoek met Google maar eens op: wodka keuringsdienst van waarde)
Coffey still
coffey still is al oud in ierland uitgevonden principe maar in oud rusland kwam dat pas veel later dat daar kolom stills werden geïntroduceerd .
Vodka is tot in jaren 50 traditioneel gemaakt .
Russische stookketel .
Engelse kolom still eind jaren 1850 - oorlogs jaren .
In kleine distilleerderij in Ascot nog een in gebruik .
Prachtige plaatjes..
Coffey still In 1960 in gebruik genomen
In distillerie in Guyana .
Het vodka verhaal is net zo dubbel als het gin verhaal. Het belangrijkste ingrediënt vergeten ze te vermelden en dat is marketing .
Gin is anders weinig dubbelzinnigs aan .
in de tijd dat de engelsen in nederland vochten 1585 - 1604 tegen de Spanjaarden hebben ze een Nederlandse variant van de al eeuwen oudere jenever meegenomen " genièvre " Geneva - gin en deze iets robuuster gemaakt en is zo de hedendaagse Gin geworden . De oude Leidse jenever variant stond model .
Dit is zeer duidelijk beschreven .
In engeland is er zelfs een Gin museum - destilleerderij .
In de begin tijd van de tsaren in Rusland was er aan het tsarenhof koks die naast koken zich bezig hielden met ook het maken van wijn en vodka volgens smaak van de familie .
hiervan zijn methodes en regels van bereiden duidelijk beschreven.
Alleen de modernisatie in alcohol industrie heeft het wazig en dubbel gemaakt .