Gooi er eens bio hooi bij met stoken,te verkrijgen in de dieren winkel,recept van bison wodka,op 30 ltr mash een homp zo groot als halve kilo suiker.heb ik ook wel eens gemaakt.als je dan toevallig daar een lege fles van hebt met dat etiket doe je daar een strootje in met jou drank en laat je het een kenner proeven.
Bizongras te samen met rogge fermentatie , wilde gisting of ook met toevoegen van rauwe melk, karnemelk of room maakte een hele typerende aardzure smaak
Tijdens fermenteren ontstaan vaak ook meerdere schimmels en bacteriën koloniën die zeer gevaarlijk voor menselijke gezondheid zijn dus nooit even stookwijnen proeven .
Ook de vodka wordt 5 tot 8 x overgehaalt ( en soms ook wel vaker en ook aantal keren over houtskool gefilterd .
De penetrante geur en smaak van het gefermenteerde gras blijft ondanks dat zeer sterk aanwezig .
Omdat de suiker gehalte van bieten vroeger vele malen lager was dan na de 30er jaren was het voor alcohol nog onrendabel te gebruiken en werden vaker ook naast rogge en gerst ook andere granen , grassen , aardperen , wortelen , aardappelen en zwammen gebruikt voor vodka .
Ik heb altijd gewoon bio hooi uit de dierenwinkel gebruikt.ging goed en lekker.je krijgt er een beetje de hooigeur van mee in je drank.veenreukgras? Ik denk dat ze gewoon hooi gebruiken maar veenreukgras klinkt wel duurder.en ze zijn niet verplicht om wat op de fles te schrijven,daarbij denk ik niet dat ze een recept makkelijk vrij geven.en klinkt ook niet duur als je als ingridient hooi op de fles zet.?