Beste heren,
Snelle vraag.
Ik wil graag appelcider gaan maken en bottelen in halve liter beugelflessen.
Nu wil ik natuurlijk graag een beetje koolzuur in de cider hebben, maar liever niet dat de flessen exploderen als een zelfgemaakte scherfgranaat (lijkt mij een sub optimaal resultaat).
Hebben jullie hierin wellicht advies of een linkje naar een instructie o.i.d. die jullie als nuttig ervaren hebben.
Mvg,
Robin
Men neemt aan dat er 4 gram suiker nodig is per liter wijn (restsuiker inbegrepen) om 1 bar koolzuurdruk te vormen. Bijgevolg, om 6 bar te verkrijgen en 5 bar te behouden is 6 x 4 g = 24 g suiker nodig.
Het is wel veiliger om ons te beperken tot 16 g suiker per liter.
Mvg,
Paul
Ik heb netjes op 8 gram gehouden per liter voor de appelcider en bij 4 flessen is de kurk eruit gevlogen. 😛