Meldingen
Alles wissen

Vraag appelcider


Berichten: 7
Topic starter
(@robin123)
Active Member
Deelgenomen: 10 maanden geleden

Beste heren,

 

Snelle vraag. 

Ik wil graag appelcider gaan maken en bottelen in halve liter beugelflessen. 

Nu wil ik natuurlijk graag een beetje koolzuur in de cider hebben, maar liever niet dat de flessen exploderen als een zelfgemaakte scherfgranaat (lijkt mij een sub optimaal resultaat). 

Hebben jullie hierin wellicht advies of een linkje naar een instructie o.i.d. die jullie als nuttig ervaren hebben. 

 

Mvg,

Robin

Beantwoorden
7 reacties
1 Beantwoorden
RuMo
 RuMo
(@rumo)
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 2103

@robin123 even snel de zoek opdracht gebruikt en dat gaf mij 152 pagina's met cider berichten 😆 alleen al van 1 cider topic  71 pagina's

https://stookforum.nl/forums/bier-wijn-en-overige-dranken/razendsnelle-sprankelende-appelcider-in-de-maak/

ben je weer even zoet 🤣  

Beantwoorden
Berichten: 16
(@wvwburn)
Active Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Men neemt aan dat er 4 gram suiker nodig is per liter wijn (restsuiker inbegrepen) om 1 bar koolzuurdruk te vormen. Bijgevolg, om 6 bar te verkrijgen en 5 bar te behouden is 6 x 4 g = 24 g suiker nodig.
Het is wel veiliger om ons te beperken tot 16 g suiker per liter.

Mvg,

Paul

 
Beantwoorden
2 Reacties
Murmillo
Admin
(@murmillo)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 2818

@wvwburn ik wil u adviseren bij alle flessen te stoppen rond de 10 gram de liter. 

Ik heb champagne flessen gebruikt met 13 gram de liter waar het werkelijk een fontein werd. 

Flessen zoals ikea flessen kunnen bij hogere doseringen ontploffen. 

Beantwoorden
RuMo
 RuMo
(@rumo)
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 2103

@wvwburn ik zou bij een volledig uit gegiste drank 8 tot 12 gram suiker per liter gebruiken. En bij 12 gram de fles goed te koelen zodat de bubbels in de drank blijf en niet uit de fles schuimt tijdens het openen.

Beantwoorden
Berichten: 144
(@gerard01)
Estimable Member
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Ik heb netjes op 8 gram gehouden per liter voor de appelcider en bij 4 flessen is de kurk eruit gevlogen. 😛 

Beantwoorden
2 Reacties
RuMo
 RuMo
(@rumo)
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 2103

@gerard01 Had je zo'n draadje over de kurk gedaan net als bij champagne 😆

Beantwoorden
(@gerard01)
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Estimable Member
Berichten: 144

@rumo probeerde met een spijker maar de hals brak elke keer.

Beantwoorden
Deel:

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?