kan iemand mij vertellen hoe ik een hoger alcohol persentage op mijn apelcider krijg ik heb er nu maar 4 procent opzitten. kan ik dit verhogen door er suiker en gist bij te doen?
In principe zou dat moeten kunnen maar is je cider wel uitvergist en is het niet zo dat de gist de geest heeft gegeven. Als bierbrouwer weet ik dat een gestokte vergisting nagenoeg niet meer opgang komt. Je zou het sg / brix moeten weten dan kan ik je meer vertellen.
oke dank je ik ga het proberen.
Gist toevoegen zou niet nodig moeten zijn als er nog gist aanwezig is. Suiker erbij zou voldoende moeten zijn.
Doe er een eetlepel suiker in en kijk of het nog bruist. Zo ja, dan is je gist nog voldoende in leven.
P.s. Als je het drinkt als cider dan is 4% heel normaal. Ga je het stoken? Dan is het idd wel erg laag. (Lees: lage opbrengst maar hoge kwaliteit)
oke dan ga ik dat proberen, dank je voor de info
ik heb hier ergens gelezen dat een sneetje brood de gisting goed op gang laat komen,maar doe je dit met bruin of wit brood?
Maakt niet uit, het mag ook een geprakte banaan zijn, of een pak sap, een gekookte aardappel....
ik heb hier ergens gelezen dat een sneetje brood de gisting goed op gang laat komen, maar doe je dit met bruin of wit brood??
oke dankjewel zal het eens proberen.Fijne feestdagen.