Meldingen
Alles wissen

Vraagjes over Destilleren.

Pagina 2 / 2

Berichten: 772
(@johndoe)
Prominent Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Te veel voedingstoffen is geen enkel probleem hoor gezien het pannetje terug word toegevoegd aan de vergisting emmer. Het pannetje is weliswaar onnodig maar het zal wel werken

Beantwoorden
Berichten: 56
Topic starter
(@dragonyichi)
Trusted Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ik moet zeggen, deze stook gaat een stuk beter. Ik had ook (vloeibare) actieve kool  toegevoegd aan mijn wash, en langer laten klaren + Turboclear. Ik zit nu ruim over de liter heen met minimaal 45% alcohol uit een batch van 4 liter wash. De alcohol smaakt ook nog neutraal. Vergeleken met mijn vorige runs kwam er na max 500ml al een vieze gistsmaak aan het destillaat. Alles gaat dus al veel beter..... Benieuwd hoe de volgende runs van deze batch gaan worden. Maar vorige keer had ik ook Double snake C24.

Ik heb nu die van Alcotec 48. De wash rook overigens ook minder sterk en zuur. (Komt denk ik door de vloeibare kool). Om en om, toch een grote verbetering. Ik denk dat ik bij de Alcotec 48 ga blijven.

Groetjes

Beantwoorden
Berichten: 1657
 Piet
(@betweter)
Noble Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Die vloeibare aktieve kool vind ik bij een suikerwash totaal overbodig, maar misschien was je bang dat je weer problemen zou kunnen krijgen met deze vergisting.

Beantwoorden
Berichten: 473
(@monoblock)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden
Never re-hydrate turbo yeast in less that the full volume of liquid as it can kill the yeast

 

Bron:  http://www.turbo-yeast.net/index.php/24-hour-yeast

De gist moet worden toegevoegd aan het originele volume ander krijgt de gist een hele grote concentratie voedings stoffen. Ook als dat maar eventjes is in het pannetje. Het is het handigste om een draaikolk in je vergistingsvat te roeren, daar het zakje met turbo gist in te strooien. Zo komen er minder afzettingen aan de wanden van je gist ton, en het scheelt ook weer overbodige handelingen.

Beantwoorden
Berichten: 1657
 Piet
(@betweter)
Noble Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

monoblock, ondanks jouw verhaal over de juiste behandeling van gist om te bewijzen dat ik het niet goed doe, heb ik wel steeds uitstekende resultaten.

Wel lees ik regelmatig de problemen die anderen hebben met geur en kleur van hun suikerwash.

Dus kijk eerder naar de goede resultaten, daar leer je van.

Beantwoorden
Berichten: 772
(@johndoe)
Prominent Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden
Never re-hydrate turbo yeast in less that the full volume of liquid as it can kill the yeast

 

Bron:  http://www.turbo-yeast.net/index.php/24-hour-yeast

De gist moet worden toegevoegd aan het originele volume ander krijgt de gist een hele grote concentratie voedings stoffen. Ook als dat maar eventjes is in het pannetje. Het is het handigste om een draaikolk in je vergistingsvat te roeren, daar het zakje met turbo gist in te strooien. Zo komen er minder afzettingen aan de wanden van je gist ton, en het scheelt ook weer overbodige handelingen.

Mooi, ik denk dat het vooral van toepassing als je te lang je zakje laat re-hydrateren.

Het pannetje blijft totaal overbodig maar wel leuke info 

Beantwoorden
Berichten: 5
(@gorryborry)
Active Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

tot hoe veel % kan je je consuptie alcohol door stoken voor gebruik 

Beantwoorden
Berichten: 5
(@gorryborry)
Active Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

alvast dank voor de informatie 

groet André

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Gorryborry,ik stook door tot 15-20%,er zijn er ook die doorstoken tot 10% maar daar ben ik te lui voor ik stook soms 8 uur nonstop met een ketel van 100 ltr.dus maakt mij ook niet zo veel uit,maar 10% kan.gr.?Chris.V.

 

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Chris, je kan me gek vinden maar in het laatste gedeelte wat iedereen weggooit en vindt stinken zitten wel veel smaken.

Ik heb die " rotzooi" die de meeste weggooien bewaard ten tijde van mijn rumproject en met veel schoon water in de ketel opnieuw gestookt. Was de beste rum ooit en uiteraard ook weer gewoon 80%. Niet weggooien dus en niet mopperen op de geur, gewoon opnieuw stoken! 

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik stook mij (whisky)tails weer mee met de nieuwe fijnstook. 

 

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Lummel ik ben gewoon te lui om zo ver te stoken,de smaak is wel goed,maar als ik nog een tweede ketel wil stoken die dag dan word het een lange dag,en dan denk ik ik wacht niet op dat half litertje,ik krijg mijn nek toch wel vol.hahaha.maar ik zal eens meer geduld hebben,en al weeeer naar jou advies luisteren.( twee keer stoken ) gr.??Chris.V.

 

Beantwoorden
Pagina 2 / 2
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?