Meldingen
Alles wissen

wat stoken jullie op dit moment ?

Pagina 10 / 20

Berichten: 39
(@tokkie)
Eminent Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Moonshine Apple Pie en Brandy 

 

Beantwoorden
Berichten: 39
(@tokkie)
Eminent Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 10615
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

?

Beantwoorden
Berichten: 191
 ScS
(@sarges)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Vandaag tijd om de walnoot likeur 2 te distilleren, gooi wat mengsel mee om meer smaak te krijgen. Teveel smaak kan altijd een beetje aangelengd worden. Een half litertje uiteindelijk apart en dan met dop en al in de ultrasoon, kijken of het net zo lukt als de rogge whisky van Odin. De rest in twee delen met twee soorten dop, één maal geroosterd en één maal gewoon.

Beantwoorden
Berichten: 35
(@gertje)
Eminent Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Juist 2 emmers van 10 liter water + 2,6 kg suiker elk met vodka gist op gang gezet. 

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 10615
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Je hoeft niet de walnoot likeur voor het lageren op doppen te zetten .
De likeur heeft zelf voldoende smaak .
Op doppen word het wat " zwaarder "
maar ook lekker

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Ziet er goed uit??

Beantwoorden
Berichten: 30
(@carlos)
Eminent Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Mijn zaterdag

  • 50 liter imperial stout eerste run
  • 4 liter allgrain aan het kruiden - jenever
  • 4 liter druivensap - eerste run
Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Goed zo jonge?Ik denk volgende week mijn mais stoken heb hem wat koeler gezet.

Beantwoorden
Berichten: 191
 ScS
(@sarges)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Vandaag mijn eerste appel stook, 10 liter wat uit de sapcentrifuge is gekomen. Voordat het de ketel in is gegaan nog even door een kookzak en deze zit in de ketel erbij. Beetje kennis maken met de appel want alle verhalen er over heeft de nieuwsgierigheid flink aangejaagd. Nu even wachten op de eerste druppels.....

Beantwoorden
Berichten: 140
(@flyger)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Vandaag de eerste stook in de T500 reflux. Een suikerwash van Turbogist. Loopt als een tierelier, rustig doch gestaag  50 ml weg, de rest in 2 voorlopen en nu in een uurtje 1Liter 93% in de grote fles. WE ZIJN BEGONNEN!!

 

Beantwoorden
pazz
Berichten: 21
 pazz
(@pazz)
Eminent Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Slokje van de melassewijn (10L) genomen, niet echt lekker. Nu mijn eerste rum aan het stoken in glazen retort met spiritusbrandertje er onder. Het gaat heeel langzaam, 10ºC per half uur.

Beantwoorden
Berichten: 3546
(@nimrax)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Pazz, na einde stook kent de gezelligheid ervan ook geen tijd.
Wel steeds refractometer checks blijven doen, melasse stookwijn is vrij snel uitgestookt qua alcohol  tegenover de turbo suiker vergisting. En jonge rum is ook al niet lekker dus cheers over twee maanden 😉

Beantwoorden
evds3
Berichten: 1415
Topic starter
(@evds)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

gisteren mijn suikerwash gedaan ketel(T500) proper gemaakt juist gevuld met de appeltjes en morgen weer de appeltjes stoken en ik moet dringend suiker halen om weer een vatje te vullen

Beantwoorden
Berichten: 3546
(@nimrax)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Erik, meteen een winkelwagen vol halen en vragen aan de winkelmanager of ze de bewakingsbeelden willen wissen... haha

Beantwoorden
Pagina 10 / 20
Deel:

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?