Meldingen
Alles wissen

wat stoken jullie op dit moment ?

Pagina 12 / 20

Berichten: 137
(@davidoff)
Estimable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Sugarwash is na 9d helemaal uitgegist (20,5% alc gemeten en heb deze zonet overgeheveld om verder te laten klaren. Heb nog even alles goed doorgeroerd en deze nu onder een afdak op een tafel buitengezet. Is het wel verstandig om de sugarwash met temperaturen rond het vriespunt buiten te zetten?

Beantwoorden
evds3
Berichten: 1415
Topic starter
(@evds)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

ja dan is hij sneller uitgeklaart

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 10038
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

vrieskou kan geen kwaad .
De vergisting is voorbij .
Gewoon paar dagen staan kan geen kwaad

Beantwoorden
Berichten: 137
(@davidoff)
Estimable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Van het weekend nog eens een sugarwash stookske doen. Sugarwash is uitgegist en daarnet overgeheveld om verder te klaren. Deze staat nu buiten onder een afdak. Ik stel mij de vraag of het verstandig om de wash met deze temperatuur buiten te laten staan? 

Beantwoorden
Berichten: 137
(@davidoff)
Estimable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Van het weekend nog eens een stookske doen. Sugarwash was uitgegist en daarnet overgeheveld om verder te klaren. Deze staat nu buiten onder een afdak. Ik stel mij de vraag of het verstandig om de wash met deze temperatuur buiten te laten staan? 

Beantwoorden
Berichten: 137
(@davidoff)
Estimable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Bedankt! Weer iets bijgeleerd.

Beantwoorden
Berichten: 137
(@davidoff)
Estimable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Sorry voor triple post ..... forum deed raar wegens inlogproblemen 🙂

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 10038
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Gompie in tijd van Romeinen werd alsem kruid samen met valeriaan al getrokken in wijn en gebruikt door de toenmalige " genezers " voor mensen met darm problemen .
De oude absint waren net als kruidenbitters als medicijn op alcohol getrokken kruiden .

Beantwoorden
Berichten: 191
 ScS
(@sarges)
Estimable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Tja oude boeken

Prachtig om je passie voor oudsher der dranken te lezen. Ooit zal ik ook een druïde worden.... 😉

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Mais is eindelijk uitgegist,ik denk zondag of maandag stoken,ik ben benieuwd wat het word.recept ala mij zelf.maar ruikt goed?

Beantwoorden
Berichten: 191
 ScS
(@sarges)
Estimable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Over passie gesproken...... Met jouw kennis zal het best goed komen Chris.

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Daarna op darkrost snippers,?ik heb er zelf wel vertrouwen in.ik werk veel op gevoel,en meestal komt het dan wel goed.

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 10038
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

ScS , een druïde maakt zijn drank in een Cauldron.
Grappige is met beetje vaardigheid kun je met Cauldron i.d.d. heel goed alcoholische dranken maken . Van bier in brouwen tot low alcoholische dranken ..
Er werder ook koperen deksels gemaakt met een scheven uitstroom op cauldrons in middeleeuwen waardoor ze ermee ook distillaten deden .
In Boscastle ken ik iemand die op die methode nu nog hele lekkere whiskey weet te maken . ??

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Heb ik een.is gietijzere ketel voor op het vuur,heb ook nog oude stenen potten voor op het vuur,maar ik heb ze voor deco.

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 10038
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Oh verbaast mij niets Chris Dat jij een cauldron hebt .
Vreemde drankjes brouwen terwijl je naakt in maanlicht om een vuur heen danst . ??
??

Beantwoorden
Pagina 12 / 20
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?