Sugarwash is na 9d helemaal uitgegist (20,5% alc gemeten en heb deze zonet overgeheveld om verder te laten klaren. Heb nog even alles goed doorgeroerd en deze nu onder een afdak op een tafel buitengezet. Is het wel verstandig om de sugarwash met temperaturen rond het vriespunt buiten te zetten?
ja dan is hij sneller uitgeklaart
vrieskou kan geen kwaad .
De vergisting is voorbij .
Gewoon paar dagen staan kan geen kwaad
Van het weekend nog eens een sugarwash stookske doen. Sugarwash is uitgegist en daarnet overgeheveld om verder te klaren. Deze staat nu buiten onder een afdak. Ik stel mij de vraag of het verstandig om de wash met deze temperatuur buiten te laten staan?
Van het weekend nog eens een stookske doen. Sugarwash was uitgegist en daarnet overgeheveld om verder te klaren. Deze staat nu buiten onder een afdak. Ik stel mij de vraag of het verstandig om de wash met deze temperatuur buiten te laten staan?
Bedankt! Weer iets bijgeleerd.
Sorry voor triple post ..... forum deed raar wegens inlogproblemen 🙂
Gompie in tijd van Romeinen werd alsem kruid samen met valeriaan al getrokken in wijn en gebruikt door de toenmalige " genezers " voor mensen met darm problemen .
De oude absint waren net als kruidenbitters als medicijn op alcohol getrokken kruiden .
Tja oude boeken
Prachtig om je passie voor oudsher der dranken te lezen. Ooit zal ik ook een druïde worden.... 😉
Mais is eindelijk uitgegist,ik denk zondag of maandag stoken,ik ben benieuwd wat het word.recept ala mij zelf.maar ruikt goed?
Over passie gesproken...... Met jouw kennis zal het best goed komen Chris.
Daarna op darkrost snippers,?ik heb er zelf wel vertrouwen in.ik werk veel op gevoel,en meestal komt het dan wel goed.
ScS , een druïde maakt zijn drank in een Cauldron.
Grappige is met beetje vaardigheid kun je met Cauldron i.d.d. heel goed alcoholische dranken maken . Van bier in brouwen tot low alcoholische dranken ..
Er werder ook koperen deksels gemaakt met een scheven uitstroom op cauldrons in middeleeuwen waardoor ze ermee ook distillaten deden .
In Boscastle ken ik iemand die op die methode nu nog hele lekkere whiskey weet te maken . ??
Heb ik een.is gietijzere ketel voor op het vuur,heb ook nog oude stenen potten voor op het vuur,maar ik heb ze voor deco.
Oh verbaast mij niets Chris Dat jij een cauldron hebt .
Vreemde drankjes brouwen terwijl je naakt in maanlicht om een vuur heen danst . ??
??