Daar is het nu te koud voor,maar als er een paar mooie heksen zijn die mee dansen ok.dan doe ik wel mee.?
Opvallend is dat je met een glazen alambiek de zweetparels van alcohol precies kan volgen. In een spiraalbeweging rollen de dampen door de snuit. Bij 40ºC komen de eerste druppels, bij 60ºC begint de vloeistof te bewegen, de kolf begint te sissen, bij 80ºC constante druppeling. Alle waarnemingen komen in mijn logboek.
Hail, neo-druïden!
Weet je wat?ik krijg er dorst van,heb twee flesje van 2.5 ltr.gestuurd gekregen van mijn schoonouders.die gaan er nu aan.jullie schuld.?
Vandaag mijn eerste appelstook, ben heel benieuwd. Heb er vertrouwen in met alle tips & tricks die te vinden zijn op het forum.
Ondertussen heeft mijn fermentasaurus zijn werk gedaan met appelsap en gaat het op de fles met suiker en een gedeelte vlierbesensiroop.
Geweldig om te zien hoe het vergisten gaat in de fermentasaurus, daarom deze gekozen om het proces beter te leren kennen wat er allemaal gebeurd.
Laatste ruwstook van de pilsmout/roggebroodwhisky, nu druppelt de fijnstook uit de ketel.
Weet je wat?ik krijg er dorst van,heb twee flesje van 2.5 ltr.gestuurd gekregen van mijn schoonouders.die gaan er nu aan.jullie schuld.?
2 flessen van 2,5 l gaan er aan? Respect...
laat iets weten wat het geworden is ik gisteren een appelstook gedaan en nu T500 leeg maken en opnieuw met appelstook vullen voor morgen
gr erik
Ik 10 liter turbo voor een liquertje met de t500. De andere 15 liter mag nog effe blijven zitten om verder te klaren.
Zou vandaag de mais stoken helaas geen tijd gehad,word hopelijk zondag of maandag,heb het erg druk,slachten,roken,werken etc.deze maand erg druk.
Deze gaat morgen in ketel.
Deze volgende week .
Wauw, U bent een ambachtsman!
Dat beloofd weer veel goeds Robbert!
De 5 liter is een lichte Zwitserse Absint .
De 16 liter Jerrycan word 21 liter autentieke Franse Absinth .