Meldingen
Alles wissen

wat stoken jullie op dit moment ?

Pagina 17 / 20

Berichten: 191
 ScS
(@sarges)
Estimable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

laat iets weten wat het geworden is

Was al even geleden maar zou nog antwoord geven. Zeer goede appelsmaak gekregen, wel geleerd wat ik de volgende keer weer beter kan doen (denk ik..) Staat nu met vanille en hout te rijpen.

 

Beantwoorden
pazz
Berichten: 21
 pazz
(@pazz)
Eminent Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Zit nu al een kwartier te staren naar het wonderlijke proces van de destillatie. Zou er bijna religieus van worden, wat is de Goddelijke schepping toch perfect! Door het glas zie ik de beweging van de gassen en het levenswater. Mijn vriendin is nu jaloers want ik geef haar niet zoveel aandacht als aan de retort. Ja hallo, beter dan verslaafd zijn aan Netflix. Het gaat mij niet eens om het eindresultaat, maar om het chemisch proces, en natuurlijk de Gall&Gall/belastingdienst te slim af zijn.

Beantwoorden
pazz
Berichten: 21
 pazz
(@pazz)
Eminent Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

@Mick
Sorry ik snap het nog steeds niet betreft volumepercentage. Ben te eigenwijs, laat mij spelen en het wiel opnieuw uitvinden.

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

En zo spaar je op vier manieren,de drank goedkoop s’morgens geen paracetamol.de weg naar de slijter.en de glasbak.

Beantwoorden
Berichten: 137
(@davidoff)
Estimable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Gisterenavond voor de eerste maal een all feints run gedaan. Uit de verzamelde tails en heads en een liter minder geslaagde heads heb ik 3 liter goed spul getoverd aan een voortreffelijke 85%. De head en tail verzameld voor een volgende keer. 

2 dagen op voorhand had de tails en heads reeds verdund tot 40% en  2 gr/l natriumbicarbonaat toegevoegd. Volgens mij had dit nog niet het gewenste resultaat. Misschien niet lang genoeg op voorhand toegevoegd of te weinig. Moet ik uitzoeken.

Wel merkte ik op dat het stookproces zich anders verhoudt, net zoals Robbert hier op het forum aangaf (duidelijke cut tussen heart en tails en langere constante temperatuur tijdens heart).

Morgen opnieuw een sugarwash starten met mijn laatste blauwe zakje turbogist. Nadien eens een andere gist uitproberen met het oog op minder onzuiverheden na mijn eerste stook. 

Beantwoorden
Berichten: 191
 ScS
(@sarges)
Estimable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Zeker een mooi resultaat.

Om een andere gist te gebruiken betreft de onzuiverheden,  https://www.stookwinkel.nl/product/still-spirits-turbo-pure/  iets minder opbrengst maar niet voor niets 5*      

Beantwoorden
Berichten: 137
(@davidoff)
Estimable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Thanks. Het was mij niet opgevallen dat de Classic 8 slechts 4 * had. Ik denk dat ik zowieso deze ga bestellen en nog wat andere om uit te zoeken wat kan en niet kan met mijn skeer chinees stookpotje van 12 liter.

Beantwoorden
Berichten: 137
(@davidoff)
Estimable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Heb nu ook calciumcarbonaat aangekocht om toe te voegen na overheveling van volgende uitgegiste sugarwash. Dan kan ik nagaan wat de invloed hiervan is op de turbo 8 wash. 

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9978
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Je kan tot 5 gr per liter gaan .
Jou ketel zal wel meer bijkomend geluid geven maar dat is niet erg .

Beantwoorden
Berichten: 191
 ScS
(@sarges)
Estimable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Vandaag de 3de eigen samengestelde mouten van Bio-Brouwmaat de ketel in. 

Even een tweede stook afwachten, zal best goed worden.
Om mouten en hun smaken te leren kennen, kun je er wat op kauwen. Best leerzaam hoor. Geroosterde mouten nemen snel de overhand.

Euhhhh dat was mijn 2de samengestelde trouwens..... De 1ste was idd met teveel geroosterde mouten, wordt gebruikt voor 'blended' 🙂 Met de 2de stook is het helemaal goed gekomen, fine tunning kan beginnen.

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Leuk om mee te experimenteren en zo mooie en verrassende smaken te ontdekken. Ook met blenden kun je weer tot iets moois komen.

Beantwoorden
Berichten: 191
 ScS
(@sarges)
Estimable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Zooo... 1ste stook en hij ruikt lekker zacht en erg goed van smaak. Weet niet of ik dit wel een 2de stook wil doen, eerst maar even laten rusten.

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9978
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden


Opbrengst van een dagje huisvlijt .
Morgen even op jacht naar liters flessen . ?
Ik geloof dat ik nu wel genoeg liters absinth heb om winter door te komen ..


ook nog wat sinaasappel brandewijn tussendoor gemaakt voor de vrouw .
Kunnen we warmpjes de winter door .

Beantwoorden
Berichten: 191
 ScS
(@sarges)
Estimable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Het kan een flinke winter worden zo te zien.

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9978
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ja kan goed vriezen gaan . Totaal nu 26 liter absint in de kelder ..??

Beantwoorden
Pagina 17 / 20
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?