Vandaag mijn eerste peren stook. 20 kilo 2de kans peren laten vergisten met pulp. Alles in een kookzak en op een rooster de ketel in.
juist de T500 weer met appel en peren gevult
sinds ik de rooster van robbert heb al 3 keer gestookt
gr erik
Goed bezig Erik?. Ik zal morgen ook eens zon rooster maken voor mijn T500.
Groet, @ndré??
Ik heb via vrienden te horen gekregen dat ik mee kan in september voor het vrij plukken van peren, zij hadden vorig jaar een grote sapcentrifuge gehuurd om alles te verwerken en konden nog niet alles kwijt. Nou.... nu heel wat meer 🙂
scs
ja maar vorig jaar had iedereen veel fruit nu eerst eens afwachten wat het ditjaar wordt want elk jaar is niet hetzelfde met de oogst
ik heb ook al 1 boom moeten weg doen en als de sneeuw weg is ga ik weer snoeien dus mijn opbrengst zal wel minder zijn
Het zal dit jaar meer worden dan ik in ieder geval heb gehad... 🙂
We zien wel wat het wordt dit jaar, volgend jaar zijn we er ook weer bij.
Geen fruit bij de hand dus.......
Ben nog een neutraal van 92% aan het maken met de T500, zit nu aan ongeveer 1200ml, nog +/- 1800 te gaan.
Hiermee ga ik dan het odin's gin en hilbilly gin recept maken en afstoken in mijn kleine koper alambiek.
Ik ben nu bezig met mijn eerste gin... duidelijk veel te veel kardemom bijgevoegd, is de enige overheersende geur. Wordt waarschijnlijk een mislukking, maar wie weet wordt het na rijpen een degelijke spicy gin 🙂
Ik stook op het moment niets,ben bezig de vooraad te plunderen,???heb voor een tijdje genoeg vooraad.
Momenteel heb ik een waterslot ontzettend hard staan te borrelen, met een vat whisky mout. Gisteren aangemaakt.
over 2 weken 30 liter stoken. Vanavond borrelen bij een neef. Cheers alvast, Groet, @ndré??
Dat was dus gisteren André, niet te veel geCheerst hoop ik voor je ??