Heeft iemand ooit whisky van walnoten gemaakt? Ik denk noten kraken pureren in de keuken machine. Water en gist toevoegen eventueel wat suiker toevoegen voor hoger alcoholpercentage te krijgen voor de mash. Laten vergisten. Filteren en twee maal stoken. Erna massereren met geroosterde walnoten en houtsnippers.
Wat denk jij?
Voedingscentrum geeft al aan dat het weinig gaat opbrengen met minder dan 3% aan suiker, de productieomschrijving van een Franse producent zegt:
There is a single, large seed inside the walnut. The seed coat is thin and membranous. It contains about 62% fatty oil, but no sugar or starch, which makes the walnut unsuitable for fermentation. For this reason, the nuts for our walnut spirit are dried, shelled, crushed (with the skin left on), and soaked in neutral alcohol. During maceration, the fruit's aroma transfers to the alcohol, which is then distilled. The alcohol from this macerate is slowly distilled again in a small 130-liter pot still after a certain period of time. It is no longer neutral but smells and tastes like the truffle-like aromas of the walnut. We need half a kilo of walnuts to produce one liter of the noble spirit with 40% alcohol content. The filtration is done using activated carbon. Only water is used for dilution during bottling. No flavorings or sugars are added, and it is not diluted or blended.
Whisky gaat het niet worden, je mist de basisgrondstoffen hiervoor, mout en granen.
Opties die misschien wat haalbaarder zijn, walnoten likeur, Nocino
Je kunt ze gebruiken zoals ook eikels. Zie topic " eikels en varkens"