@fastback, als je na een halfuur reflux 93% haalt en het blijft zo dan is je reflux goed, tap je te snel af en loopt de % terug dan heb je te weinig reflux.
Hoe meer lengte kolom packing hoe beter je reflux is en als je dan heel rustig aftapt dan moet dat mogelijk zijn.
Inderdaad Chris,politici zijn slechts 'disposables',voorbijgangers...
Ik heb heel veel filmpjes op internet gezien dat ze wietolie maken van wodka. Heb het ook een keer gedaan. Alleen moet je het dan heel lang laten staan en krijg je ook allemaal plantmateriaal mee. Daarna was een ketel voor een hoger percentage snel gekocht.
Maar was je de wiet kort met alcohol van 90% en meng je dat terug naar 40 % eventueel met een essence van bijv absint dan lukt het zeker wel. Of het lekker is?
In feite kan ik de wiet ook toevoegen aan de sterke alcohol op dezelfde manier als dat ik een likeur maak ?, vervolgens kan ik er dan ook nog iets anders aan toevoegen (jeneverbessen, fruit of whatever) om de wietsmaak wat aan te passen of neutraliseren.
Maar nu... hoe zit het met de THC ?, hoeveel gram wiet zou ik op een liter moeten macereren om een juiste hoeveelheid THC te hebben als ik er van uit ga dat ik de ca. 90% alcohol terug verdun naar 40 % ??
Hoi allemaal! Fastback, alcohol lost THC op en bevind zich dan in vloeibare vorm in die alcohol. Hoeveel gram wiet op een liter - vraag is lastig te zeggen. Ik zou instinctief dan gaan voor een gram per liter of minder nog bij een fles met minder inhoud en dan op de Lummel manier:(Die zich dummie voelt maar zich ontpopt als expert, alleen zo ziet hij dat zelf nog niet) ok, fast back to the topic! Kortstondig van je toppen de trichomen afwassen voor een zuiver product met liefst BIO/ECO gekweekte wiet.
Maak meerdere versies met verschillende mengverhoudingen.
En blijf het hier posten! We zijn dol op experimenten 😉
Bedankt Nimrax, toch nog wat bereikt in het leven, even een traantje wegpinken.
Lummel, ... owwww pffffffffffffff
Heeft die Grainfather(?) iets te maken met je olie productie of mis ik nu gewoon iets?
Mijn pure alcohol zit momenteel in een Gin project dus moet even wachten met het experimenteren van de wiet in alcohol.
er staat twee keer 25 liter te gisten dus heb straks weer genoeg.
vond wel een recept "green dragen", in feite wat ik al dacht, gewoon wiet in alcohol laten macereren
https://merryjane.com/health/how-to-make-cannabis-infused-liquor-green-dragon
Ben zeer benieuwd of het lukt een drinkbaar drankje te maken met THC
Was gewoon off topic al zie ik wel ongelovelijke mogelijkheden als de pomp bestand Is tegen alcohol van 92%
220 degrees in the oven
Dat zal dan wel fahrenheit moeten voorstellen want cannabis word verdampt bij 170 C (kijk vaporizers)
105 Celsius in de oven dus
Over wiet kan je mij alles wijsmaken, maar ik denk dat je gelijk hebt
Over wiet kan je mij alles wijsmaken, maar ik denk dat je gelijk hebt
Nee hoor heb wel eens een pan op 220 graden een paar uur in de oven laten staan. Vocht was er uiteraard uit maar weer vloeibaar gemaakt met een beetje alcohol en was kanon high. Dat plantje is veel krachtiger dan je denkt.
Phytocannabinoids, their boiling points, and properties
Δ-9-tetrahydrocannabinol (THC)
Boiling point: 157*C / 314.6 degree Fahrenheit
Properties: Euphoriant, Analgesic, Antiinflammatory, Antioxidant, Antiemetic
cannabidiol (CBD)
Boiling point: 160-180*C / 320-356 degree Fahrenheit
Properties: Anxiolytic, Analgesic, Antipsychotic, Antiinflammatory, Antioxidant, Antispasmodic
Cannabinol (CBN)
Boiling point: 185*C / 365 degree Fahrenheit
Properties: Oxidation, breakdown, product, Sedative, Antibiotic
cannabichromene (CBC)
Boiling point: 220*C / 428 degree Fahrenheit
Properties: Antiinflammatory, Antibiotic, Antifungal
Δ-8-tetrahydrocannabinol (Δ-8-THC)
Boiling point: 175-178*C / 347-352.4 degree Fahrenheit
Properties: Resembles Δ-9-THC, Less psychoactive, More stable Antiemetic
tetrahydrocannabivarin (THCV)
Boiling point: < 220*C / <428 degree Fahrenheit
Properties: Analgesic, Euphoriant
Terpenoid essential oils, their boiling points, and properties
β-myrcene
Boiling point: 166-168*C / 330.8-334.4 degree Fahrenheit
Properties: Analgesic. Antiinflammatory, Antibiotic, Antimutagenic
β-caryophyllene
Boiling point: 119*C / 246.2 degree Fahrenheit
Properties: Antiinflammatory, Cytoprotective (gastric mucosa), Antimalarial
d-limonene
Boiling point: 177*C / 350.6 degree Fahrenheit
Properties: Cannabinoid agonist?, Immune potentiator, Antidepressant, Antimutagenic
linalool
Boiling point: 198*C / 388.4 degree Fahrenheit
Properties: Sedative, Antidepressant, Anxiolytic, Immune potentiator
pulegone
Boiling point: 224*C / 435.2 degree Fahrenheit
Properties: Memory booster?, AChE inhibitor, Sedative, Antipyretic
1,8-cineole (eucalyptol)
Boiling point: 176*C / 348.8 degree Fahrenheit
Properties: AChE inhibitor, Increases cerebral, blood flow, Stimulant, Antibiotic, Antiviral, Antiinflammatory, Antinociceptive
α-pinene
Boiling point: 156*C / 312.8 degree Fahrenheit
Properties: Antiinflammatory, Bronchodilator, Stimulant, Antibiotic, Antineoplastic, AChE inhibitor
α-terpineol
Boiling point: 217-218*C / 422.6-424.4 degree Fahrenheit
Properties: Sedative, Antibiotic, AChE inhibitor, Antioxidant, Antimalarial
terpineol-4-ol
Boiling point: 209*C / 408.2 degree Fahrenheit
Properties: AChE inhibitor. Antibiotic
p-cymene
Boiling point: 177*C / 350.6 degree Fahrenheit
Properties: Antibiotic, Anticandidal, AChE inhibitor
borneol
Boiling point: 210*C / 410 degree Fahrenheit
Properties: Antibiotic, Δ-3-carene 0.004% 168 Antiinflammatory
Δ-3-carene
Boiling point: 168*C / 334.4 degree Fahrenheit
Properties: Antiinflammatory
Flavonoid and phytosterol components, their boiling points, and properties
apigenin
Boiling point: 178*C / 352.4 degree Fahrenheit
Properties: Anxiolytic, Antiinflammatory, Estrogenic
quercetin
Boiling point: 250*C / 482 degree Fahrenheit
Properties: Antioxidant, Antimutagenic, Antiviral, Antineoplastic
cannflavin A
Boiling point: 182*C / 359.6 degree Fahrenheit
Properties: COX inhibitor, LO inhibitor
β-sitosterol
Boiling point: 134*C / 273.2 degree Fahrenheit
Properties: Antiinflammatory, 5-α-reductase, inhibitor
Dank voor jullie toelichting, weet nu nog steeds niets.
mijn plan is nu om 10 gram wiet te laten macereren in 1 liter alcohol.
het gaat om 10 gram knipafval waar bij de productie van olie ongeveer 1 gram wietolie uit komt, dus redeneer dan dat ik in 1 liter alcohol dan 1 gram opgeloste wietolie heb zitten.
na het filteren van die liter wil ik het verdelen in 5 x 200 ml om te kijken welke smaken ik kan toevoegen en testen wat lekker smaakt (ga er vanuit dat de wiet met alcohol alleen niet lekker is), daarna elke 200 ml terugverdunnen naar 40%, ik heb dan 5 x 500 ml.
bij het toevoegen van smaken denk ik bijvoorbeeld aan Citroen of sinaasappel schillen, kaneel, jeneverbessen, anijs etc.