Ik zag net een leuke tip op een amerikaans forum. Zij knijpen de mais mash uit met een ouderwetse mopwagen. De mash gaat in een filterzak en knijpen maar. Sommigen hebben daar een dure fruitpers voor gekocht, maar dat is dus niet nodig. Ik kan mij voorstellen dat dit prima werkt, maar ook voor zacht fruit als bessen, druiven enz.
Ik vind het een slimme oplossing. Mits goed schoon natuurlijk. Als je hem speciaal hiervoor aanschaft is dat het beste natuurlijk ?
Of voor kleinere hoeveelheden....
Dat is ook een prima ding idd!
Weer wat geleerd.?heb er twee van.
Ha ha vindingrijk noem ik dit ,het hoeft allemaal niet zo duur te zijn !
Vraagje wat is nu beter alleen het sap of alles dus ook het vruchtvlees vergisten. als je alles vergist heb je toch geen pers nodig.
Ajn alles laten vergisten ook het vruchtvlees en schillen,daar na uit persen.ik stook alles mee,maar is een risico aan,kan aanbranden als je niets op de bodem vd ketel hebt.gr.Chris.
Ik gebruik een Stampot stamper... Wil t niemand aanraden.... Blaren gegarandeerd..... 🙂
Dat heet geen drank maken maar werken,stukje rondijzer met op het uiteinde een stripje lassen en beetje scherp slijpen en in het boormachine.perfecte mixer.
Ik lees hier alternatieven voor een fruitpers, maar wat kost die, een 12 liter hout grouw.
kost onder de 120 Eurie. (89€) We geven een godsvermogen uit aan vaten, om zijn engelen
lazerus te laten worden.
Een flink bedrag om 4% alcohol meer te stoken, maar < 120 € en je hebt een eigen
fruitpers, de alternatieven kosten bijna net zoveel. Just my 2 cents.
De inzendingen zijn meer als grap bedoeld denk ik (minstens die van mij dan) 🙂
Ik snap dat het als humor bedoeld is, maar zat het stuk over Jan zijn AH
appelrecept te lezen, en daar is men ook bang om een pers aan te schaffen.
Vond beter om hier te reageren omdat het bij dat project eindigde met Bitcoins etc. 😉 😉
Hahaha, ja het gaat soms alle kanten op. Bij de nieuwe speeltjes zijn we inmiddels bij pepers aanbeland.