Meldingen
Alles wissen

Appels of ander hard fruit ontsappen met Pectolase Enzymen stap voor stap

Pagina 4 / 8

@ndré
Berichten: 1161
(@ndre)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

 

Waarom ga je eerst zeven en dan op gist zetten?

Is het niet beter om alles te vergisten en daarna pas te zeven?

Groet, @ndré

Beantwoorden
Berichten: 193
(@stokerke)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ja Jan zegt dat je dan gistsmaak in je stookwijn kan hebben 

 

Beantwoorden
@ndré
Berichten: 1161
(@ndre)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

 

Oké, ik laat alles altijd gewoon mee vergisten, heb geen last van bijsmaakjes.

Goed laten uitgisten!

Groet, @ndré

Beantwoorden
Berichten: 193
(@stokerke)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ja dat kan ik ook doen natuurlijk he dan heb je misschien wel wat meer alcohol 

 

Beantwoorden
@ndré
Berichten: 1161
(@ndre)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

 

En zeker meer smaak van de appels.

Laat maar horen hoe het gegaan is?

Groet, @ndré

Beantwoorden
Berichten: 6767
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Dit is zeker een mogelijkheid!

 

Waarom ik het niet doe, het vruchtvlees wil je graag kunnen uitpersen voor een maximale opbrengst. Als het nog niet is vergist gaat dit heel goed. Ga je alles meevergisten dan zal al het gist residu bovenop het appel vruchtvlees terecht komen en dan wil je niet meer persen. Dan kun je alleen nog netjes afhevelen zodat de gistlaag niet meekomt.

 

Wacht je lang genoeg dan zakt alles wel goed naar de bodem en hoef je niet meer te persen. Maar je moet wel altijd proberen te voorkomen dat er gist in je stookwijn komt. Dat is echt zonde van je mooie appelsmaak.

 

Veel succes!

Beantwoorden
Berichten: 193
(@stokerke)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

YEP 😉

 

Beantwoorden
Berichten: 6767
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

En, een goed resultaat met de enzymen?

Ik ben benieuwd hoe het na 1 dag is, ik was met een paar uur al gaan persen.?

Beantwoorden
Berichten: 193
(@stokerke)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

 Na toch wel twee uurtjes raspen had ik 21liter appelrasp die heb ik aangelengd met twee liter warm water en twee zakjes pecto  enzymen  omdat het toch wel een hoop appel was dacht ik ik neem maar twee zakjes want er zit inderdaad heel weinig in .Dat heb ik goed gemengd  en  een nacht weggezet op een warmhoudplaat die ongeveer 25 °C aanhoud.Gisteren de emmer open gedaan en een brij( pap)van 21 liter. Als ik daar gist op strooi ga ik veel te weinig kunnen afhevelen daarom toch maar besloten om de brij in een kookzak uit te persen wat heel goed ging. resultaat 18 liter mooi appelsap en zere handen 🙂 Daar een kilo dextrose en een zakje champagne gist bij gedaan .Nu vandaag is het waterslot rustig aan het bubbelen. 

 

Beantwoorden
Berichten: 6767
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Die zere handen had ik ook, maar 18liter is een mooie opbrengst hoor.goed dat je voor dextrose bent gegaan!

Beantwoorden
Berichten: 193
(@stokerke)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Yep en bruine vingernageltjes hi hi dat hebben we er wel voor over voor het resultaat 🙂 jamie jamie 

Wordt vervolgd 

 

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Ik stook alles mee ik pers niets uit ik gooi alles in een zak en gooi die in de ketel in de drab zit ook alcohol en het komt de smaak ten goede ik moet wel zeggen ik rasp ze niet ik haal het klokhuis er uit gooi ze in een vat en laat ze een paar dagen staan word het wat zachter en mix ze met mijn boormachine ,ik proef daarna als het wat gestaan heeft heel goed appel.gr.??Chris.V.

 

Beantwoorden
Berichten: 44
(@witteke)
Eminent Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Was ik ook zinnens maar moet nog eerst vergisten. Wat met de gist die inderdaad bij het klaren op de appel komt te liggen. Krijg je dan geen slechte smaak na het destilleren???

 

 

Beantwoorden
Berichten: 4
(@mortalm)
New Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

heb vandaag 20kg appels (12kg rechts streeks van de boom en 8kg uit de winkel) geraspt en verwerkt. Heb net als de topic starter dit een 4 uurlaten staan met Pecolase enzymen er door heen gemixt op 1 liter lauw water. Heb zonet alles uitgeperst en hield tot mijn verbazing maar 7,5 liter sap over 🙁 :(.

Volgens de meeting zou het na de vergisting ongeveer 7/8% alcohol moeten bevatten. Zal van de week kijken hoe het vergaat.

 

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Ik heb nog nooit pecolase enzyme gebruikt,appes fijn maken gist er bij ( ik gebruik altijd bakkersgist verse.) event.suiker.laten vergisten geen klaringsmiddelen,uitgegist pulp in zak meestoken bezinksel ligt op de bodem en stoken.gr?Chris.V.

 

Beantwoorden
Pagina 4 / 8
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?