Meldingen
Alles wissen

Berekenings tools

Pagina 1 / 2

Berichten: 23
Topic starter
(@gerard)
Eminent Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Hier touwens een linkje naar een (engelstalige site) Deze is heel handig, er staan veel rekenmethodes om bijvoorbeeld uit te rekenen hoeveel water er bij een distillaat moet om het op een bepaald percentage te laten uitkomen en nog veel meer. Zet hem maar bij je favorieten, gaat van pas komen, geloof me! Klik hier voor de site

Beantwoorden
21 reacties
Berichten: 35
(@bauke)
Eminent Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ja top, 1,3 liter van 60% terugbrengen naar 40%, berekeningstool geeft aan 0,65 l water toevoegen, en het klopt precies! Heel handige tool.

Beantwoorden
dumo
Berichten: 1210
 dumo
(@dumo)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Hoy,

Hier nog een link naar een wijnberekenings programma, onder oude website kan je hem downloaden en installeren  http://www.vinumanager.com/

 

Mvg

 

Dumo

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Een liter van 80 % een liter water,resultaat 40%.dat is een hele moeilijke.en voor de rest,gooi een gedeelte in een emmer doe er water bij en meet je alcoholgehalte te sterk meer water te slap bij vullen met het gedeelte dat je achter gehouden hebt.dat is niet zo moeilijk of wel,ik doe het zo al jaren, gr?Chris.V

Beantwoorden
Berichten: 385
(@techneut)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Klopt helemaal Chris, alleen als ik 96% in een keer wil verdunnen naar 40 of 45% dan moet ik toch weer even mn volume procenten berekeningen ophalen. Dan is zo'n reken programma soms stiekem wel makkelijk.

Het is natuurlijk gewoon weer een keuze, ga je old school of kies je voor snel gemak.

Beantwoorden
Berichten: 231
(@maboc)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Dan ben ik nog minder old-school... Dan wil ik dat zelf kunnen berekenen.

Meteen een spreadsheet voor gemaakt om mee te spelen 🙂

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Techneut hoe zo,gooi 96%in een emmer ,hou een beetje apart gooi er water bij test of het de juiste % heeft is nog te veel water erbij is te weinig gooi je dat wat je apart hebt gehouden erbij,als ik van te voren mijn%meet weet ik al hoeveel water er ongeveer bij moet,en bij mij hoeft het ook niet precies 40%te zijn 43%is ook goed,maar als je graag rekend,ik ben er te lui voor zeker als ik de hele dag achter die ketel heb gehangen.gr?Chris.v?

Beantwoorden
Berichten: 14
(@whiskeylover)
Active Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Is er iemand die en goede rekentool heeft of programma naam ,waar je kan laten uitrekenen de onkosten van je eindprodukt ? mag en betalend programma zijn hoor geen probleem .

wil zeggen waar je je gist- water-electriciteit- flessen -kroonkurken - en je aankoop installatie ,kan invoegen en dan laten uitrekenen wat je eindprodukt kost . 

Mvg

Whiskeylover 

 

Beantwoorden
Berichten: 231
(@maboc)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

uhmmmm....is het heel erg belerend als ik zeg "Je bent er al bijna met je berekening"

Als je al je kosten per batch berekent (flessen/suiker/gist/electriciteit/water/fruit/...) heb je je variable kosten al in beeld.

 

Daarnaast heb je natuurlijk kosten (ketel/meetapparatuur/vaten/...) die over veel meer batches worden uitgespreid. Ik gok er op dat je je ketel wel een aantal jaar (tientallen jaren) gebruikt. Da's dan lastiger. Als je ketel 100 euro kost en je gebuikt 'm 10 jaar zul je per jaar 10 euro kosten in rekening moeten brengen. Als je denkt dat je 100 flessen per jaar produceert zul je dan 10 euro gedeeld door 100 flessen is 10 cent per fles moeten rekenen.

 

Als ik jou was zou ik een spreadsheet maken en eea. daar in berekenen. Niemand heeft zo'n inzicht in z'n kosten als jijzelf.

 

 

 

Beantwoorden
Berichten: 14
(@whiskeylover)
Active Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Maboc 

ik had twee programma's gevonden in verband met bierbrouwen en moet zeggen het ziet er indrukwekend uit ,met al hun tabellen , maar net de onkosten en de produktiekosten naar eindprodukt zit er niet in ,hier de namen van de programma's ; Brewtarget en Beerssmith . 

Beantwoorden
Berichten: 231
(@maboc)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ik ken ze niet (ik ken überhaupt geen programma's met betrekking tot brouwen en stoken).

Ik denk dat er erg veel goede dingen uit dergelijke programma's te halen is, het is samengebalde kennis. Maar kennis van jouw brouw/stookproces is zo specifiek,daar heb je zelf de meeste kennis van.

Anyway, is het gewoon uit interesse, of wil je gaan verkopen? Indien dat laatste dan moet je heel wat gegevens mee nemen om een reële prijs te bepalen.

 

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Beersmith gebruik ik ook maar dat is echt een brouwprogamma. Je kunt al je ingrediënten invoeren zelfs je watergegevens (die je op kunt vragen bij je waterproductiebedrijf). Dan kun je zien welke bijsturingen je moet maken om tot het gewenste resultaat te komen. Niet bedoeld om je kosten te berekenen. Ik zou het advies van Madoc volgen en zelf een spreadsheet maken.

Beantwoorden
dumo
Berichten: 1210
 dumo
(@dumo)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

'k ga der niet aan beginnen, 'k zou verschieten wat men borrelke of men pintje ga kosten, zeker als ik mijn uren moet in rekening brengen, 'k denk als ik het resultaat moest zien ik mij onder tafel zuip 🙂

groetjes

Beantwoorden
Berichten: 1657
 Piet
(@betweter)
Noble Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden
Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Daar gaat de handel van Jan. Maar jee, wat een verschil in prijs. 

Beantwoorden
Pagina 1 / 2
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?