Stoken jullie ook weleens door?
Ik heb een vat van 20 liter en een allambiek van 12 liter
Nu laat ik alles afkoelen , maak alles schoon en stook daarna opnieuw
Nu zou ik eigenlijk door willen stoken, dus warme wash wegspoelen en meteen de allambiek weer vullen met sugarwash , heeft iemand ervaring hiermee?
Drap eruit van vorige stool , ketel water erdoor en doorgaan ?
Als je zelfde product stookt geen probleem .
https://www.stookwinkel.nl/product/20-liter-charentes-cognac-ketel/
Dan moet je voor zo'n ketel gaan.
Duur grapje Munck . En daarbij heb deze ketel pas heel kort en heb ook bog een vat van 55 liter staan ?
Duur grapje?
Als je via StillDragon begint te bouwen, is alleen een redelijke kolom al duurder.
Maar met de charentais kun je wel cognac stoken.
Maar de Alambic Armagnacais voor calvados, kan ook nog.
Wil deze alle 2, maar wegens al gemelde reden, laat het budget het "even " niet toe.
Heb op het moment een 10 l au Bain Marie, 12 l kolom distileer ketel,
en een Grainfather met helm en koeler, dus duur?
Als je niet oplet , staat zo heel het pand vol. 😉Â
William daar ben ik dus ook bang voor ?
Jan is al met zijn hobby verhuist. 😉 😉 😉
Een hobby moet geld kosten 😉
Na een zware gisting zonder veel sap heb ik eens de ketel vol (10 liter) water gedaan en de verdubbelaar geladen met 5 l prut. Na uitstoken meteen de prut vervangen door nieuwe en doorgegaan. Geen probleem.
Nou ja: je moet uitkijken dat je je handen niet aanbrandt!
Maar ik zie het probleem niet: ketel leegkiepen en weer vol gooien. Daar is toch verder niks aan?
Ik gooi mijn ketel leeg,en vul hem weer,vaak laat ik hem s’avonds na de laatste stook vd dag staan en kiep ik hem s’morgens om en vul hem weer.geeeeen probleem ik spoel hem zelfs niet om.