Jouw vraag was hierboven al beantwoord, Nee jammer genoeg niet, het moet in de bak.
Ik lees hier 4 x 5 min in de ultrasoon. Waarom dan niet in 1 keer 20 min? En hoe lang wachten jullie tussendoor? Ik heb mn 4 maanden oude gerijpte roggebrood whiskey vanavond ook 4x 5 min in mn nieuwe ultrasoon gedaan maar met korte tussenpozen. Een groot verschil proef ik niet, ik vind de smaak van de whiskey zonder ultrasoon behandeling ook lekker..
de pauze tussendoor is omdat het apparaat anders te warm wordt mocht het 20 minuten aan 1 stuk gaan. ik wacht steeds ca 15 minuten ertussen. Temperatuur die ik aanhoud is 45°C. Wat smaak aangaat wordt de drank veel zachter wat het effect is na maanden rijpen op vat. Ik gooi ook de houtsnippers samen met de drank in de ultrasoon. De drank verkleurd dan ook ineens. Grts RenéR
Interessant Gompie goed gevonden op de site van mediwiet. Geloof er alleen niet zoveel van want deze organisatie werkt ook niet gratis. Nooit gedaan overigens.
Wil je echt snel de beste thc dan moet je de wiet in de vriezer leggen en de alcohol ook en slechts de wiet overgieten. Zeg ik niet staat op you tube dus het zal wel waar zijn. Ik heb het spul wel eens gezien overigens wat gemaakt is op deze manier en dat is toch echt wel andere koek dan 15 minuten plantmateriaal trekken. Laat staan dagen.
toch eens eentje gaan opsnorren. als de resultaten zo goed zijn wil ik er ook eentje.
heb het nu zelf nog niet maar heb gehoord dat het met een rvs steentje en pompje zelf nog beter zou zijn
Hoi Gompie, maar als ik de flessen in een vloeistof in de ultrasoon zet ontstaat er in de flessen (waar ik de dop af doe) toch ook de zelfde trillingen als in de vloeistof er omheen?. Groet, @ndré
deze trilingen kunnen niet door het glas dus je zal de drank moeten uitgieten en nadien terug de flessen vullen. Grts RenéR
Hoi RenéR,
Ik vind het wel vreemd dat de trillingen wel door roestvrijstaal gaat en niet door glas.
ondertussen heb ik een kleinere ultrasoon op de kop getikt en een messing bruissteentje om mijn komende stooksels in te verouderen. Groet, @ndré??
?
Deze week ook een ultrasoon besteld. Ik heb er mijn rum ingedaan (1x25' op 30°C). Nadien smaakte deze nogal waterachtig. Hopelijk betert dit na enkele weken rusten.
pas op met 1 x 25' te gaan. je stelt hem wel in op 30° maar in werkelijkheid is de temperatuur veel hoger. Beter is telkens 5 min en dan 10 minuten laten afkoelen en terug verder. Duurd wel langer man dan verdamt je alcohol niet
René, zou kunnen maar lijkt me onlogisch. Wil er alcohol verdampen, dan zal de temperatuur toch serieus hoger moeten zijn dan 50 ° C. ik zal de concentratie morgen eens nameten.
Hetgeen wat ik wil aanduiden met 'waterachtig' is dat wat je krijgt wanneer je verdunt met water tot drinksterkte. Net na verdunnen is dit waterachtig. Pas na enkele weken wordt de smaak terug aangenaam.
Ik heb ook nog een studie gevonden die stelt dat het effect van ultrasoon op aging wordt versterkt door de trillingen langer te laten inwerken ( https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1350417716304187 ).
het klopt inderdaad hoe langer je de alcohol met de ultrasoon behandelt hoe beter het resultaat. Als ik mijn ultrasoon gebruik dan heb ik na 10 minuten het apparaat al behoorlijk warm aanvoelen dus ik veronderstel de alcohol erin ook al heb ik het nooit nagemeten.
Interssant is ook dat als je hout erbij doet in de ultrasoon de verkleuring en de smaak enorm snel merkbaar zijn. reeds na 5 minuten had de whiskey al een mooie kleur en na 20 minuten leek het precies alsof het hout er al een jaar in was
Wat ik me vooral afvraag hoe vaak kun je dit herhalen ? oneindig ?
dan moet op verloop van tijd toch allerbeste shit ter wereld hebben ?