Meldingen
Alles wissen

geurtje

Pagina 2 / 2

evds3
Berichten: 1415
(@evds)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

gerdy ik heb nu 1700 liter fruit in vaten staan en nog eens  3 emmers van 30 liter suikerwash ik moet nog eens 100liter appels en peren malen en ik denk 150 liter aan kweeperen en dan is het genoeg geweest voor dit jaar ! ik heb voor een lange tijd veel te verstoken staan  dus nog werk genoeg en vanaf maandag is hier sneeuw gemeld dus nog even wat werk

gr erik

Beantwoorden
Berichten: 261
(@gerdy)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Bedankt voor je advies. Ik heb geproeft, echter... wat moest ik proeven, hahaha... Als dit je eerste stook is...is ook dat een grote vraag. Wat ik op internet vond was dat die stookwijn na 7 tot 10 dagen klaar was om te stoken. Van klaren werd niet gesproken. Ik laat de andere 10 liter die nog in het vaatje zit dan maar gerust tot in paar weken. Hopelijk de 2e stookbeurt zonder dit euvel.

wat je moet proeven is datje nog rest suikers smaakt geen enkel meter is beter dan je eigen smaak.

maar je kant dit euvel wel weg werken door het terug te brengen op 40% en terug te stoken. dit zou moeten opgelost zijn. normaal toch bij mijn weten,maar wie ben ik.

Beantwoorden
evds3
Berichten: 1415
(@evds)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

will 

 jij hebt de ziekte van elke beginnende stoker je wil te snel zij en ja hebben we allen gehad zeker weten maar stoken kost tijd ooit vertel jij dat ook aan andere forumleden

Beantwoorden
Berichten: 13
Topic starter
(@will_cribs)
Active Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ow, ik ben zeer geduldig hoor. Echter heb ik nergens eerst gelezen dat stookwijn ook moest uitklaren. Bij mijn mede doe ik dat maandenlang. Dus we pakken het nu anders aan. De koffiefilter heeft trouwens het probleem niet opgelost.

Beantwoorden
Berichten: 13
Topic starter
(@will_cribs)
Active Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Dat ga ik dit weekend doen en weet het resultaat hier te zeggen.

Beantwoorden
evds3
Berichten: 1415
(@evds)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

probeer keuken rol en als je echt snel wil stoken je kan ook produkten kopen die na het uitgisten je erbij kappen kan en dan 24 uur later kan stoken maar ik heb emmers en ook aan andere mensen verteld als je 4 emmers koopt of maakt en je vult er elke week 1 dan kanje na 1 maand constandt stoken en elke week een andere emmer

 

Beantwoorden
evds3
Berichten: 1415
(@evds)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

en geen turbo gist nemen een beter en lekkere kost ook niet veel meer en dat turbo ja ????

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Ik gebruik inderdaad keukenrol,soms doe ik er nog een paar velletjes ongeparfumeerde wc papier tussen,koffie filter werkt niet zo goed,ik zet de drank ook buiten ,overdag warm s’achts koud,word zachter en de geur word ook beter,in de winter s’achts buiten,en overdag bij de verwarming.wel af en toe de dop losdraaien.

Beantwoorden
Berichten: 13
Topic starter
(@will_cribs)
Active Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ben ik weer. Weekendje stoken, het verslag. De geurige zooi, een goede 3 liter, heb ik tweede keer gestookt na aanlengen met water. Dit heeft 1 liter aan 80% en nog 250 ml aan 70% opgebracht...GEURLOOS! Jihaaa! Daarna alle stookwijn doorgestookt die ik nog had. Deze heb ik wel 2 nachten/2 dagen buiten (vorstvrij) nog wat laten uitklaren. Dat heeft nog 2,5 liter aan 65% goed spul opgebracht. Vandaag alles opgeruimd en nieuw emmertje stookwijn klaargemaakt, die staat nu als een gek te gisten. Bedankt voor jullie hulp en adviezen.

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Zo zie je maar,alles komt goed,zeker als je het probleem aan medestokers voorlegt,en deze zijn graag behulpzaam,net familie.?

Beantwoorden
Pagina 2 / 2
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?