Beste,
ik maak zelf likeur van bijvoorbeeld citroen of kruiden. Als de afgewerkte likeur een tijd stilstaat dan gaan er zeer kleine partikels van de citroenschil of van de kruiden bovendrijven en vormen ze een gekleurde rand in de fles bovenop de likeur. Om dit er uit te filteren kan ik dus niet overhevelen, want het gaat niet over bezinksel. Ik heb al geprobeerd met een koffiefilter, maar die houdt te weinig tegen, dus blijft het resultaat het zelfde. Ik heb ook geprobeerd te filteren met een platenfilter, maar dan verdwijnt ook spijtig genoeg het meeste van de smaak. Hebben jullie tips wat ik kan doen om dit er uit te filteren en toch de smaak te behouden?
Met dank bij voorbaat, Charlotte
Hevelen zou kunnen als je vanuit het midden hevelt. Dan steek je de slang door de bovenkant heen naar ergens in het midden van de fles en zuigt dan pas aan.
Wat je ook zou kunnen proberen is juist de bovenlaag eerst afhevelen en die apart houden.
Opdeppen wil ook wel eens gaan: met een stukje keukenpapier om een doosje of zo de bovendrijvende laag aanraken en dan meenemen.
Je moet een klaringsmiddel toevoegen . Laten bezinken en dan overhevelen of door filter halen .
Keuken rol dubbet en laagje wit wc papier er tussen werkt perfect.doe ik altijd.daarom was nu ook die run op wc papier en keukenrol,en gist.???maar het werkt echt goed.sucses
Hallo Robbert, welk klaringsmiddel raad je aan?
Vislijm of eiwit kunnen beiden gebruikt .