Er zit een droogkook beveiliging op. Als die inschakelt gaat de ketel uit. Je moet dan de schakelaar onderop de bodem indrukken, anders kun je hem niet meer aanzetten ?
Betekent dat ik hem met een gerust hart kan laten droogkoken of toch maar liever niet? En het pannetje maar gebruik voor de laatste liters om het residu te bekijken.
Bedankt voor de handleiding Ik ga zo water distilleren, zie net filmpjes op you tube wat er achter blijft. Ik had Nimrax daar ook al eens eens over gehoord.
In ieder geval mag de ketel niet droogkoken want dan is hij kapot toch? Of is deze gewoon beveiligd. Ik probeer dat maar niet uit. Dus kan ik feitelijk nooit het residu zien. Klopt dat? Was wel benieuwd.
Ja de RVS ringen en koperen zadels.En zoals Dumo in het andere topic zei, reflux uitschakelen. Heel simpel hoor staat uitgelegd op pagina 9 van de handleiding
Er zit een droogkook beveiliging op. Als die inschakelt gaat de ketel uit. Je moet dan de schakelaar onderop de bodem indrukken, anders kun je hem niet meer aanzetten ?
En dat laatste heb ik al in de handleiding gevonden, niet droog koken anders is er een kleine kans dat tie kapot is. Moet er niet aan denken. Dus ik kan geen ( eventueel ) residu terugvinden.
@Lummel..
Als je het residu wil zien giet je de laatste liters toch even in een gewone pan en kook je die bijna droog...weet zeker dat je dan wel een beeld hebt van de "dingen"in je niet gedestilleerde water....
Zo simpel kan inderdaad het leven zijn.
Ok leuk experimentje voor vandaag nu nog effe dat ding aan de praat krijgen voor water distillatie want vanaf de tekening snap ik er nog niet veel van. Ben wel benieuwd hoe goor het kraanwater hier is.
Het onderwerp water distilleren wordt voortgezet via dit topic: http://www.stookforum.nl/thread/water-distilleren/
Dan kan het huidige topic nu weer worden voortgezet over Houtsnippers en eiken vaten.
Net weer geproefd en nu weet ik het niet meer, het vat geeft toch minder smaak al af als ik dacht.
Voor degene die het niet gevolgd hebben.
Dus nieuw vat, 92% alcohol gedurende 2 dagen ( 3 kan ook) heel goed te zuipen, numaen het dronk als een goede whiskey, zeg ik niet, een goede klant van me die normaal Jack Daniels drinkt. Wie o wie heeft goede raad.
Normaal heb ik nog een paar minuten om fouten te herstellen van een post maar het lukt nu niet. Ben ik dronken, ja wel degelijk, ik denk dat de lezer,het wel snapt. Ik weet ondertussen niet mer welke fouten ik wilde herstellen. Effe dooby brothers long train running hard!
Hoe groot is je vat?
30 liter en het smaakt ( met neutrale alcohol) al echt heel lekker, veel milder dan ik had gedacht, de rum gaat er deze week in. Moet nog een paar stripruns draaien en nog een keer overhalen dan is het rumproject ten einde.
Was hartstikke leuk om te doen. Heel veel geleerd. Pino nog bedankt daarvoor. Maar nu ga ik kirsch maken zal zo even bellen of er nog 50 liter sap beschikbaar is.
2 of 3 dagen is dan ook niet erg veel he
Maar 30liter is een goede hoeveelheid, relatief weinig contact tov de inhoud
Klopt maar wel 92%. De rum ga ik op advies van dit forum, weet even niet meer van wie sorry, verdunnen tot. 60 of 65%. Dus durf het aan nu ik dit geproefd heb. 30 liter rum verknallen is ook zo wat toch? Als ik dat haal overigens.