@gerardo hoi , ik maak elk jaar slivovitz met pruimen van eigen boomgaard. De restanten die niet naar de veiling gaan draaien wij door een deeltje gebruuk ik voor de hobbie.Wij hebben paar verschillende soorten pruimen en ik gebruik ook paar verschillende receptjes.
Ik denk voor u toch dat simpelste is ze te wassen . Pitsies eruit. Daarna hakselen of stampen. Heet water erbij in gieten. En 1 en half minuutje kook er over niet eerstens water erbij en dan opwarmen maar echt heet water erbij dat er 5 cm water boven het fruit staat .
Dan doe je er op 10 liter emmer vulling de sap van 1 citroen bij 1 kilo rietsuiker en 40 gram bakkersgist en 5gram gist voedingzout . Het sal 3 tot 4 weken kunnen duren voor vergisten klaar is.
Dan doet u alles in een centrifuge of door een zeef en stookt u het daar na een keer helemaal uit en dan nog een keer waar u voorloop stukje wegneemt en ook de naloop.
Als alles klaar is doet u 150 milliliter suiker siroop van gebrand suiker bij 850 milliliter drank van 50% .