Meldingen
Alles wissen

Infectie stookwijn

Pagina 3 / 3

Robbert
Berichten: 10615
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

gistvat met water en afwasmiddel reinigen en goed naspoelen .
tja dat gist opmaken snap ik . hoewel je meer kans houd op bijsmaakjes

Beantwoorden
RuMo
Berichten: 2104
 RuMo
(@rumo)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik zou die gist ook op maken, is altijd goed als referentie. Even een doekje met je gestookte alcohol van 90% werkt ook goed om te ontsmetten.

Beantwoorden
OrangeLoo
Berichten: 136
Topic starter
(@orangeloo)
Estimable Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Ja nu is alcohol ineens een goed middel. Voorheen vond ik dit een dure desinfectant en gebruik ik in mijn "bouwerij"  StarSan, opgelost in demiwater. Staat standaard klaar in een spuitfles. Als brouwer is het best wel raar om iets niet te desinfecteren.

Beantwoorden
OrangeLoo
Berichten: 136
Topic starter
(@orangeloo)
Estimable Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Kleine correctie. Alcohol percentage is 92% Ik heb opnieuw gemeten nadat ik de fles een dag in de kamer op 20 graden heb gezet.

Beantwoorden
OrangeLoo
Berichten: 136
Topic starter
(@orangeloo)
Estimable Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Zaterdag poging 2 om te stoken. Eind SG was nu 990. En het eindresultaat was 3 liter alcohol van 92 %

 

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 10615
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

niet slecht . Smaak okee ?

Beantwoorden
Pagina 3 / 3
Deel:

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?