Goed bezig Pino lekker rummetje, hoe heb je je cuts gedaan?
Als je in delen hebt opgevangen dan eerst een nachtje afgedekt laten rusten hè voordat je bepaalt wat er wel en niet in gaat. Alle alcoholen en smaken moeten eerst lekker rustig een plekje hebben gevonden.
Denk om je foezel oliën in je tails daar zit heel veel smaak in en kan wanneer goed toegepast je rum nog interessanter maken.
Weet wel hoe meer tails en dus foezel oliën je meeneemt, hoe langer hij moet verouderen (agen).
Leg even uit wat je plan is en hoe en wat je hebt gedaan stokert.
Ik ben ook heel erg benieuwd naar de cijfers van Pinot ?, hoeveel liter rum had je uit de 35 liter wash ?, en de hoeveelheid head en tail ? etc.
Als ik het goed heb uitgerekend 8 liter gem 48,4%. eerste 100cc rocket feul weg gedaan head 0,5 lit 1,5 lit 70% 1lit 65%,1lit 60% 1lit 55% 1lit 50% 1,5 lit 25% 1 lit15 % gem 8 lit 48,4% Ik heb tot het laatste door gestookt want de head en tail wordt de volgende keer weer mee gestookt. de head 0,5l en de tail 2,5 lit. ik heb hem dus gestript het was een drag race striprun 2,5 uur klaar. 0,35x48,4=16,94% in de batch.
Dat heb je heel netjes gedaan Pino.
Nu moet je neus flink aan de slag om te bepalen wat er wel en wat er niet in gaat.
Als ik jou was zou ik de verschillende flessen eerst verdunnen naar zo'n 45-50% met gefilterd water, aangezien je tong ook veel minder goed de smaken waarneemt bij alcohol %-en boven de 50%.
Ook kunnen de geuren bij een lager alcohol percentage beter loskomen en jou een indruk geven van de geur en smaak.
Ik zou de flessen verdunnen, dan eens goed ruiken en opschrijven, dan weer een nachtje laten rusten, en dan nog eens ruiken en proeven.
Je zal zien dat je verschillen gaat waarnemen.
Ga je nog lageren op eikenhout? Frans of Amerikaans?
Zo ja, doe rustig aan met eikenhout snippers als je die gaat gebruiken, die kunnen bij te veel toevoegen of te lang lageren een bittere smaak afgeven.
De eerste rum is uit de pijp.
Pino heeft de aftrap gedaan, en ik denk dat nog velen zullen volgen.
Bedankt voor de informatie Techneut . Ik zit te denken om alles weer bij elkaar te doen te verdunnen en een soeplepel vol uit de thunderpit toe te voegen en vervolgens langzaam te stoken.Ik zal ook een fles voorzien van een doorboorde oven gebakken stok van Hollands openhaard eikenhout die ik gelooft heb.
Ik zou hem ook verdunnen en daarna over een kolom stoken. Lees overal een dubbele run. Eerst potstill, alle naar c.a 40% en daarna over de kolom en goede cuts maken.
Leuk mannen, en dank voor het delen van de info! Zo worden we samen wijs.
Als je een kolom hebt ben ik het daar mee eens, zo zou ik het ook doen, en ga ik het ook doen.
Shit moet ook nog maar een kolom bouwen , dan kan ik ook mijn brommer er op laten rijden
Haha! Nog een ouwe zundapp of kreidler bij de stal?
Shit dan zien jullie meer dan ik en ben al de hele tijd bezig om een foto te plaatsen van de tank melasse en het wil gloeiende gloeiende niet lukken wat dit nu is gooi maar in mn pet, in ieder geval zien jullie het wel. inderdaad mijn oude yamaha fs1 staat er ook op hi hi
Zit er wel een goede tap aan?
Jazeker 5 cm doorlaat kogelkraan met een meegeleverde tuut die je er aan schroef.
Hoeveel liter rum kan je daar mee totaal maken hahaha, ziet er gaaf uit.
met 1 ton suiker erbij 850 liter whaaa