JohnDoe, buiten het feit om dat ook deze gist glucose amylase enzymen bevat, heb ik op dit forum deze gist nog door niemand zien gebruiken, dus dat zoeken om gelijk te krijgen is zinloos.
Iedereen weet dat er twee merken op dit forum voorbij zijn gekomen, t.w. Still Sprits en Alcotec.
Jan, mijn redenatie is dat ze de glucose amylase enzymen er niet voor niets instoppen, vandaar dat ik het op deze manier probeer.
Tot nu toe bubbelt alles goed en denk ik dat de vergisting minimaal 3 weken zal duren, maar ik heb alle tijd
Bij de eerste run had ik alcotec die ik aldoor gevoerd had met suiker en melasse en 17 a 18% had gehaald. de tweede run met een andere rumgist en die was overleden op 16% aan een overkill aan suiker en had ook op 17 a 18% moeten eindigen.nu staat er 80 liter te bubbelen op stil spiret rum gist waarvan 1 vat 30 liter met 10 liter melasse die eerst de hele dag in de zon heeft gestaan en wel 40 gr warm was geworden en 10cc vloeibare amylase toegevoegd om dat ik die 30 liter ga bijvoeren met melasse en waarschijnlijk eindig met 40 liter of meer en kijken hoever de spiret gist het trekken gaat.
Ik ben bijna klaar met het rumproject maar heb nooit meer dan netto 9% gehaald. Maar heb dan ook geen suiker gebruikt ( slechts een paar keer een kilo erbij gegooid). Ik moet nu nog ongeveer 75 liter verstoken en misschien kan ik zondag de 2e keer stoken en de rum op het vat leggen. Maar dat hangt een beetje van de kat van de buren af, die is een week geleden aangereden door een scooter maar de ontbinding gaat wat minder snel in de runderpit dan gehoopt.
Ik heb in ieder geval aan 100 liter melasse ongeveer 20 tot 25 liter over gehouden. Schat ik omgerekend naar 100%. Erg duur t.o.v. gewone suiker. Maar dat is nog niks vergeleken met de prijs van kirsch de liter.
Maar dat hangt een beetje van de kat van de buren af, die is een week geleden aangereden door een scooter maar de ontbinding gaat wat minder snel in de runderpit dan gehoopt.
Bij een dierenzaak op de hengelafdeling kun je zeker wel een portie maaien kopen om de ontbinding te versnellen.
Mooie dood hoor voor de maden en hoop dat het een Chinese naaktkat was want anders drijft er allemaal vacht in de ton. ...
Mooie dood hoor voor de maden en hoop dat het een Chinese naaktkat was want anders drijft er allemaal vacht in de ton. ...
In die haren zitten ook allemaal vetten die zal de tonen van de rum nog eens extra omhoog halen.
Ohh wauw... was het maar vast klaar. Ik kan niet wachten. Poes-rum...{(0)} Cheers!!
Dat kan ik me voorstellen.
Bij een dierenzaak op de hengelafdeling kun je zeker wel een portie maaien kopen om de ontbinding te versnellen.
Aan maden geen gebrek, die doen hun werk goed want 1 oog van de kat is al niet meer traceerbaar. Ook oogvocht schijnt rum een subtiele smaak te geven. Lees ik allemaal op internet, deze tip kwam geloof ik van Nimrax. Tja wat ze in de Carribieen kunnen kan ik ook. Met deze temperaturen tenminste.
Maar ja, jij kan het zelfs ook in de winter met je klimaatkast.
Ik heb die tip net ge deleted. Bleek niet helemaal waar te zijn. Biologische Yoghurt (linksdraaiend geproduceerd) in eco-style mag er weer wel in, zei Jan, onze ketel goeroe 😉
Mooi is dat, zit ik straks rum te drinken met glasvocht uit de ogen van een kat. Blijkt het net zo'n fabeltje als een klimaatkast voor turbogist. Ik maak in geval 2 kwaliteiten, 1 zonder glasvocht en vacht en de ander met. Kan je volgend jaar proeven.
Lange rijptijd... maar ja, dan is het ook de moeite waard. Weer zo lang wachten...
Je moet er geduld voor hebben. En als de rum van kat niet smaakt mengen we toch een beetje bij met rum van Pino, op smaakt gebracht met een verse karbonade. Dat kan niet mislukken. ja, een jaartje wachten is lang.
Voor degene die graag suikers berekenen
The sugars in molasses are sucrose (29% of total carbohydrates), glucose (12%) and fructose (13%) (data from USDA nutrition table).
Dus ongeveer 22% van het totaal zijn suikers. LET OP! Dit gaat over suikerriet molasses
Suikerbiet molasses is 50% sugar by dry weight