Meldingen
Alles wissen

Rum van melasse stoken

Pagina 68 / 86

evds3
Berichten: 1415
(@evds)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

piet bedankt voor de verhouding

en hoeveel rum haal je dan daar uit ?

en van hoeveel procent

 bedankt alvast erik

 

 

Beantwoorden
Berichten: 34
 Ardy
(@ardy)
Eminent Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Is het vooraf inzetten van amalyse altijd nodig? Ik gebruik de Rumgist. Zit daar niet al het e.e.a. in?

Beantwoorden
Berichten: 669
(@pinodestoker)
Honorable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

De suiker ketting is moeilijk af te breken dus zou het niet verkeerd zijn , ik gebruik het ook en of zonder net zo goed  werkt weet ik niet.

Beantwoorden
Berichten: 34
 Ardy
(@ardy)
Eminent Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

OK, nou nog wat te bestellen dus!

 

Beantwoorden
Berichten: 265
(@markb)
Reputable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik heb gisteren weer eens een emmertje weg gezet maar ik heb t nog nooit met amylase gedaan maar altijd alleen de rumgist van Still spirits. Ik had begrepen dat er ook amylase in die gist zat.

Weet iemand wat de ideale vergisting temperatuur is voor die Rumgist van Still Spirits?

Ik heb m nu op 25-26 graden staan en hij bubbelt heel lekker constant door. 

 

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden
  1. Add the Rum Yeast and leave to ferment for 7 days at ideally 22 – 28°C (71-82°F)

https://cdn.shopify.com/s/files/1/0218/9842/files/rum_distillery_yeast.pdf?478

 

Beantwoorden
Berichten: 265
(@markb)
Reputable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ah dank je! Ik doe t wel anders als op de pdf. Ik gebruik nl rietsuiker 2250 gr op 5 liter melasse in een 25 liter wash. Ik zal t de volgende keer eens anders doen en kijken wat het beste werkt.

 

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Altijd leuk om te experimenteren maar voor de vergistinxstemperaturen zou ik me aan het advies houden 😉

 

Beantwoorden
Berichten: 265
(@markb)
Reputable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ja eens maar dat staat dus wel goed.

Beantwoorden
Berichten: 34
 Ardy
(@ardy)
Eminent Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

gisterenavond was het zover, mijn eerste rum wash. 4k rietsuiker en 4 kg melasse. melasse eerst met amylase laten staan een dagje. en uiteindelijk 25 liter gemengd. Alcotec Rum Turbo Yeast erbij en kom maar op met de bubbelgeweld..... nou niet dus.

Ik ben nu 12 uur verder en behalve een beetje schuim in de emmer gebeurt er NIKS..

Wat kan ik doen? Wachten of beetje extra gist activeren in een bekertje en toevoegen?

Ik hoor het graag

Beantwoorden
Berichten: 34
 Ardy
(@ardy)
Eminent Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

oh ja start SG is 1110!

Beantwoorden
Berichten: 669
(@pinodestoker)
Honorable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

kom je uit op een kleine 15%

Beantwoorden
Berichten: 669
(@pinodestoker)
Honorable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

temperatuur +-25 c komt hij vanzelf zorg dat alles goed afsluit gaat hij vanzelf bubbelen , bubbelt hij vanavond niet dan bubbel hij morgen wel.

Beantwoorden
Berichten: 669
(@pinodestoker)
Honorable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Als er schuim op zit , zit er leven in.

Beantwoorden
Berichten: 473
(@monoblock)
Reputable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Turbo gist voor de rum begrijp ik niet zo. Rum vergist als een raket met bakkersgist. Binnen een kwartier begint hij te bubbelen, na 12 uur op oorlogs sterkte en na 2 a 3 dagen uitgegist. 15% haalt bakkersgist niet maar dat is voor de smaak ook aan de hoge kant. 

Het lijkt me dat turbogist hier wel mee overweg kan. Misschien was de temperatuur van de wash te hoog toen je de gist erbij deed? En anders gewoon wachten zoals Pino zegt.

Beantwoorden
Pagina 68 / 86
Deel:

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?