piet bedankt voor de verhouding
en hoeveel rum haal je dan daar uit ?
en van hoeveel procent
bedankt alvast erik
Is het vooraf inzetten van amalyse altijd nodig? Ik gebruik de Rumgist. Zit daar niet al het e.e.a. in?
De suiker ketting is moeilijk af te breken dus zou het niet verkeerd zijn , ik gebruik het ook en of zonder net zo goed werkt weet ik niet.
OK, nou nog wat te bestellen dus!
Ik heb gisteren weer eens een emmertje weg gezet maar ik heb t nog nooit met amylase gedaan maar altijd alleen de rumgist van Still spirits. Ik had begrepen dat er ook amylase in die gist zat.
Weet iemand wat de ideale vergisting temperatuur is voor die Rumgist van Still Spirits?
Ik heb m nu op 25-26 graden staan en hij bubbelt heel lekker constant door.
-
Add the Rum Yeast and leave to ferment for 7 days at ideally 22 – 28°C (71-82°F)
https://cdn.shopify.com/s/files/1/0218/9842/files/rum_distillery_yeast.pdf?478
Ah dank je! Ik doe t wel anders als op de pdf. Ik gebruik nl rietsuiker 2250 gr op 5 liter melasse in een 25 liter wash. Ik zal t de volgende keer eens anders doen en kijken wat het beste werkt.
Altijd leuk om te experimenteren maar voor de vergistinxstemperaturen zou ik me aan het advies houden 😉
Ja eens maar dat staat dus wel goed.
gisterenavond was het zover, mijn eerste rum wash. 4k rietsuiker en 4 kg melasse. melasse eerst met amylase laten staan een dagje. en uiteindelijk 25 liter gemengd. Alcotec Rum Turbo Yeast erbij en kom maar op met de bubbelgeweld..... nou niet dus.
Ik ben nu 12 uur verder en behalve een beetje schuim in de emmer gebeurt er NIKS..
Wat kan ik doen? Wachten of beetje extra gist activeren in een bekertje en toevoegen?
Ik hoor het graag
oh ja start SG is 1110!
kom je uit op een kleine 15%
temperatuur +-25 c komt hij vanzelf zorg dat alles goed afsluit gaat hij vanzelf bubbelen , bubbelt hij vanavond niet dan bubbel hij morgen wel.
Als er schuim op zit , zit er leven in.
Turbo gist voor de rum begrijp ik niet zo. Rum vergist als een raket met bakkersgist. Binnen een kwartier begint hij te bubbelen, na 12 uur op oorlogs sterkte en na 2 a 3 dagen uitgegist. 15% haalt bakkersgist niet maar dat is voor de smaak ook aan de hoge kant.
Het lijkt me dat turbogist hier wel mee overweg kan. Misschien was de temperatuur van de wash te hoog toen je de gist erbij deed? En anders gewoon wachten zoals Pino zegt.