Meldingen
Alles wissen

Rum van melasse stoken

Pagina 9 / 86

Berichten: 6780
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Prima, neem ik ze mee naar de BBQ!

Ook in dit topic , meld je aan voor de BBQ op 17 Juni, acomodatie is al geboekt! Maar we moeten natuurlijk wel even het aantal mensen weten dat wil komen i.v.m. de vlees inkoop.

Beantwoorden
Berichten: 385
(@techneut)
Reputable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Hij gaat lekker, en hij blupt nog steeds.

Beantwoorden
Berichten: 385
(@techneut)
Reputable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ongelooflijk dat hij nu op SG 1.015 nog beter nog aan het vergisten is dan voordat ik de kilo suiker had toegevoegd.

Toen lag hij bij dit SG al helemaal stil.

Volgens mijn berekening heb ik nu inmiddels 14,83% behaald.

Ik ben benieuwd tot hoever hij nog doorloopt.

Goed weekend allemaal.

Beantwoorden
Berichten: 562
(@hillbilly)
Honorable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Top man! 15% zou een erg mooi rendement zijn vind ik. Gist tolerantie zal niet veel hoger zijn dan dat denk ik. Succes en eveneens goed weekend!

Beantwoorden
Berichten: 562
(@hillbilly)
Honorable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Pino, hoe is het met jou batch gegaan? Jij gaat hem stoken van het weekend toch?

Beantwoorden
Berichten: 669
(@pinodestoker)
Honorable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

15% en 5 dagen geleden was hij klaar met bubbelen en de aquarium verwarmer was ook stuk. Morgen een stookje wagen. Ik heb gelezen dat de rum gist van duble snake tot 21 % gaat maar die hebben het alleen over 9kg kristal suiker toevoegen dus niet voor de echte rum zoals wij maken.

Beantwoorden
Berichten: 562
(@hillbilly)
Honorable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Eens ja, ik denk dat 15% met onze melasse gewoon goed is. Jij had er een kilo of 4 in gedaan toch?
Succes met de eerste strip!

Beantwoorden
Berichten: 669
(@pinodestoker)
Honorable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

4,75 l melasse en 5,25 rietsuiker op 35 l water

Beantwoorden
Berichten: 562
(@hillbilly)
Honorable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

35?? Zoveel of typ fout?

Beantwoorden
Berichten: 669
(@pinodestoker)
Honorable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

ik heb een grote gist emmer tot maximaal 55 liter.

Beantwoorden
Berichten: 385
(@techneut)
Reputable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Hij is weer tot rust gekomen, maar nog niet helemaal stil gevallen. 

SG 1.011

Volgens mijn berekening zit ik nu op 15,23%.

Ben ik erg tevreden mee ???

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Vergist je eea in een klimaatkast of is de "hoge" temperatuur door het vergisten zo hoog?

Beantwoorden
Berichten: 669
(@pinodestoker)
Honorable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik heb vanmiddag de rum gestookt het smaakte buiten gewoon , het beste van wat ik tot nu toe gestookt heb. De opbrengst was heel goed. Morgen maar uitrekenen

Beantwoorden
Berichten: 562
(@hillbilly)
Honorable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ben benieuwd!
Proost!...

Beantwoorden
Berichten: 385
(@techneut)
Reputable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Munk, de temperatuur van de week was natuurlijk behoorlijk hoog, maar ik heb wel gezien dat hoe harder de vergisting loopt hoe meer de temperatuur oploopt.

Die Amylase enzyme heeft goed zn werk gedaan met de Melasse.

De vergisting zelf produceerd  behoorlijk wat warmte als het goed verloopt.

Hij ging lekker.

Regel 1 is altijd goede hygiëne.

Doe je dat niet dan kan je netzo  goed naar het casino.

Beantwoorden
Pagina 9 / 86
Deel:

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?