Mooi, gefeliciteerd!
Graag gedaan .
Een tevreden stoker is geen onruststoker .?
Haha dat is zeker waar.
Still was vanmorgen geleverd, toch even uitproberen met zogenaamde wijn.
Dat gaat goed komen.
Tip: even je voorloop laten druppelen en dan pas je koolfiltermondje erop klikken dan heb je hem super zuiver zonder wijn methyl hoofdpijn...En onder de 10% de stook afbreken, Cheers alvast man! 😉
Bedankt! Stook zit op 34% nu, ruik t verschil tussen voorloop en destillaat bijna niet. Wijn geeft een zeer sterke geur. Edit nimrax: Nu opletten, het gaat nu razend snel naar de naloop die je niet wil...
Hierboven in de vid zie je hoe je "rum" met essence maakt en daarna the right way to do it...
Bedankt, net de run afgebroken bij 18% stook. Ging sowieso om een oefenrondje te hebben. Ondanks de temperatuur hier, 37°C is nog 250 a 300ml met 34%. Vanaf 10,5% start noem ik niet slecht. Kwaliteit is dusdanig dat 400 jaar op eiken er nog niks van gaat maken.
Graag gedaan. Je kunt het gewoon in je ruitenwisservloeistof reservoir gieten van je auto.
ChrisV doet dat al jaren. Staan soms zwervers in de vroege morgen met hun tong vastgevroren tegen zijn voorraam. En het voertuig ruikt bij elke keer sproeien naar druiven...
Het goede nieuws is: je systeem werkt! Dus op naar de echte stooktonwijn!
Haha.
Leuk filmpje trouwens.
Het distillaat ruikt naar een goedkope Chardonnay, omdat ik toch Whisky wil maken ermee, is geuroverdracht prima. Geinige dingetjes die stills en refractometers.
Ik lees het al, jij gaat je draai wel vinden! Lekker experimenteren en leer op het forum van onze successen en bloopers,zodat jij die niet meer hoeft te ervaren.
Dat gaat goed komen, het theoretische stuk van destilleren is me nog bekend van de opleiding (Chemische Technologie). Het praktische stuk gaat de uitdaging geven, maar inderdaad het forum heeft genoeg informatie om snel bij te leren.
Ach, koop bij stookwinkel een vergistingsvat met waterslotje, zakje gist en bij de supermarkt 6-8 kilo suiker,afhankelijk van de bijsluiter op je gistzakje, 20 liter lauw (max 30gr) water erin, roeren , wegzetten, na 7 -8dagen kan je het stoken per 3,5 liter per keer.
Binnenkort, eerst komen er twee vakanties aan, vertrek dit weekend. Ben nog een beetje in dubio waarmee ik wil beginnen. Zit eraan te denken een 30 liter brouwketel (Brew Monk) aan te schaffen en dan bij Erik een partijtje mout samen te stellen en direct met een Islay achtige whisky te beginnen.
Probleem is dat door het lezen op internet (termen zoals diastatisch vermogen, alfa en beta amylase vs pH en temperatuur, brouwzaal rendement, chips versus staafjes rijpen etc.) Ik lichtelijk twijfel tussen een rekensheet bouwen of op goed geluk beginnen.