Forum antwoorden aangemaakt
RE: Bier destilleren Doe ik net een emmer open met oud bier, en vind ik dit, iemand bekend met dit? Bier is al een tijdje oud zat ongeveer 4j a 5j op een eiken vat. Gisteren het zelfde product afgestookt en die emmer had ... |
In forum Stookforum |
7 maanden geleden |
RE: Zure smaak in perenstookwijn Ik weet het, maar dat is geen hobby keteltje meer 🙈 maar ik begrijp wat je wil zeggen, ik heb daar ook een vermogen regelaar bij dus dat scheelt enorm |
In forum Stooktips |
7 maanden geleden |
RE: Zure smaak in perenstookwijn @robbert ik ga het proberen Robert, Thanks voor de tip, nieuwe ketels heb ik ergens in januari, en daar kan ik een rooster inleggen, die zijn ook met elektrische elementen verwarmd, tevens een kolom v... |
In forum Stooktips |
7 maanden geleden |
RE: Zure smaak in perenstookwijn @robbert ik weet het Robert, maar er is een grote maar,...Ik heb het al 2 keer meegemaakt dat de Pulp lichtjes begint aantebranden, ik kan jammer genoeg niet roeren als ik aan het stoken ben, daarom d... |
In forum Stooktips |
7 maanden geleden |
RE: Zure smaak in perenstookwijn @robbert klopt, ik volg volledig jou redenering, maar ik zeg alleen mijn ervaring met peren stook, de laatste keren heb ik zelfs pulp gefermenteerd, daarna geperst en dan gestookt, en eigenlijk vind i... |
In forum Stooktips |
7 maanden geleden |
RE: Zure smaak in perenstookwijn Mijn beste ervaring met peren is ze goed blenderen, echt tot een pap maken en daarna uitpersen, dat je eigenlijk zoveel mogelijk sap overhoud. Het persen kan je voor fermentatie doen of erna, dit is j... |
In forum Stooktips |
7 maanden geleden |
Bier destilleren Ik heb een vraag, een bekende van mij heeft nog een tamelijk grote hoeveelheid bier op een eiken vat staan, dat staat er al bijna 5 j en zal ondertussen wel uitgegist zijn. Nu is het mogelijk /goed t... |
In forum Stookforum |
8 maanden geleden |
RE: walnoot likeur 1 @rumo ik heb zeefdoeken daarvoor |
In forum Recepten |
9 maanden geleden |
RE: walnoot likeur 1 Ik heb in juni ongeveer 4.5kg groene walnoten (in vier gesneden) op 6l alcohol van 96% gezet, daar toe in elke pot 6 kruidnagels, 2 steranijs, vanille stokje, en een eetlepel heel fijn gemalen koffie... |
In forum Recepten |
9 maanden geleden |
RE: Ik ben er een paar jaar tussen uit geweest, @psycat ik heb vorig jaar ook oude krieken wijn afgestookt, en die riekt echt naar die krieken, ook smaak is super, Ik probeer foto's te maken van mijn ketel en de gêne dat ik wil komen, dadelijk naar... |
In forum Stel je even voor... |
9 maanden geleden |
RE: Ik ben er een paar jaar tussen uit geweest, @robbert die ketel die ik kopen zit een verwarmings element in, ik kan dit kiezen Electrisch of inductie |
In forum Stel je even voor... |
9 maanden geleden |
RE: Ik ben er een paar jaar tussen uit geweest, @rumo in België, |
In forum Stel je even voor... |
9 maanden geleden |
RE: Ik ben er een paar jaar tussen uit geweest, @rumo ik ben getrouwd met een Oekraïense, en kwam daarvoor al redelijk veel naar Hier beroepsmatig. Wij zitten hier in omgeving van Lviv Heb vorig jaar ook nog een keer druiven geperst, op vaten late... |
In forum Stel je even voor... |
9 maanden geleden |
Ik ben er een paar jaar tussen uit geweest, Hallo, mijn naam is Bart, ben hier vroeger al eens een meelezend lid geweest maar nooit echt gepost, Weinig tijd gehad, vader overleden en geen zin gehad om nog iets te brouwen, nu vorig jaar dan toch... |
In forum Stel je even voor... |
9 maanden geleden |