Forum antwoorden aangemaakt
RE: Rum van melasse stoken Ik heb net even (dus na het schoonmaken van de Tilt) op de Tilt gekeken en de SG is nu 1.142 met een temp van 26,5 graden. Dus maar rustig afwachten. |
In forum Stooktips |
8 jaar geleden |
RE: Rum van melasse stoken Erik, lijkt in mijn geval onmogelijk. Op 3 juli (dus één dag later) begon de rietsuikermelasse voor het eerst te bubbelen. Ik meette op die dag: 1145, 1147, 1152 en 1150. Op 4 juli zakte hij naar 1142... |
In forum Stooktips |
8 jaar geleden |
RE: Rum van melasse stoken Hallo Ed, hoelang staat alles bij jou te vergisten? Ik ben met het vergisten vanaf 2 juli om 18.00 uur bezig. De SG stond na een week op de Tilt nog steeds rond de 1.146 en de temperatuur op 26,5 grad... |
In forum Stooktips |
8 jaar geleden |
RE: Aalbessen stoken Ik zou die aalbessen voor een gedeelte bij het ontbijt op een beschuit met suiker doen. De rest zou ik op alcohol (94%) zetten, dus macereren en er een lekkere likeur van maken. Daarna zoeten met dext... |
In forum Stookforum |
8 jaar geleden |
RE: Stel je even voor We hebben helaas geen theorieboeken. Onze lector heeft zelf een volledige cursus uitgetypt adv zijn ervaring en kennis wat hij allemaal heeft meegebracht uit z’n uitgebreid netwerk. Ik neem aan dat he... |
In forum Stel je even voor... |
8 jaar geleden |
RE: Welke gist voor welk resultaat ? Hier in het noorden van Duitsland kwamen tijdens de crisis mensen werken uit Nederland, omdat ze werkeloos waren en hier aan de slag konden. Er is hier voldoende werkgelegenheid, denk o.a. aan de Kron... |
In forum Gist vragen |
8 jaar geleden |
RE: Stel je even voor Waar wordt deze cursus gegeven, wij hebben hier op dit forum ook mensen die een opleiding tot distillateur volgen. |
In forum Stel je even voor... |
8 jaar geleden |
RE: Welke gist voor welk resultaat ? Probeer zoiets maar in Nederland te kopen. |
In forum Gist vragen |
8 jaar geleden |
RE: Welke gist voor welk resultaat ? Toevallig waar wij wonen is een slagerij + een zeer uitgebreide slagerij inpandig in een grote supermarkt. Als ik een feestje wil geven en mijn tuinkeuken met BBQ wil gebruiken, rij ik even naar een l... |
In forum Gist vragen |
8 jaar geleden |
RE: Bakkersgist anti-schuim Nou kom op, ben toch nog een uurtje of 2 aan het stoken. Ik hoop niet dat je bedoelt dat je stookt in een goed huwelijk. Nou ja, neem maar een borreltje van jezelf. Proost |
In forum Stooktips |
8 jaar geleden |
RE: Bakkersgist anti-schuim Misschien wil je praten over dat gevoel, ik ken meer mensen die zich niet begrepen voelen. |
In forum Stooktips |
8 jaar geleden |
RE: Bakkersgist anti-schuim Lieve Betweter, kwijlen doe je in de regel als als je ouder dan 70 jaar bent. Het schijnt vooral manifest te worden na je 72ste. Laat ik nou denken dat jij als grijsaard ouder bent dan ik, misschien ... |
In forum Stooktips |
8 jaar geleden |
RE: Bakkersgist anti-schuim Die Vinoferm leek mij niet echt wat, maar nu ik er zo over nadenk, het komt natuurlijk ook in je stookwijn als het in de T500 gaat, heeft 1 van jullie dit wel eens geprobeerd tijdens het vergisten ? ... |
In forum Stooktips |
8 jaar geleden |
RE: Bakkersgist anti-schuim Lummel, ben jij soms gestopt met lezen na de kleuterschool. Volgens mij staan op voornoemde URL flesjes van 100ml die Euro 6,95 kosten. |
In forum Stooktips |
8 jaar geleden |
RE: Welke gist voor welk resultaat ? Jan, dat is precies het bedrag wat ik wil betalen voor je houten been. |
In forum Gist vragen |
8 jaar geleden |