Forum antwoorden aangemaakt

RE: Bakkersgist anti-schuim

Gompie, er bestaat een middel wat schuim stopt. schuimstop van Vinoferm

In forum Stooktips

8 jaar geleden
RE: Foto's van het 1e stookforum Barbecue feest!

Alleen een vrouw is zo stom om na een one night stand het echte nummer te geven.Een normale kerel rent weg voor ze wakker is. Wie het krijgt mag het houden is mijn adagium. Volgens mij heb jij dat de...

In forum Het Café (praathuis)

8 jaar geleden
RE: Welke gist voor welk resultaat ?

Erik, dat is dus ook heiligschennis, dat ik dat van jou moet horen!!!

In forum Gist vragen

8 jaar geleden
RE: Welke gist voor welk resultaat ?

Het eerste adres om dextrose te kopen voor Euro 39,95 bleek achteraf te duur te zijn met de BTW + verzendkosten erbij kwam het op Euro 52,50. Dus snel verder gezocht. Ik heb het nu definitief bij bux...

In forum Gist vragen

8 jaar geleden
RE: Iets met Krieken / kersen aan te vangen

r ik heb geen zin in brood Jan, dan doe je er een plakje zalm op, wedden dat je het dan wel lekker vindt

In forum Stookforum

8 jaar geleden
RE: Iets met Krieken / kersen aan te vangen

Jan, dit was maar een kilootje, maar als ik ergens een kistje kersen kan scoren, maak ik meer kersenlikeur. Kersen dien je zo'n 5 á 6 weken te laten staan, mag ook langer zoals Pastislover het doet. I...

In forum Stookforum

8 jaar geleden
RE: Iets met Krieken / kersen aan te vangen

Rob, ik ben het helemaal met je eens dat macereren véél meer smaak oplevert en je veel meer kersen proeft. Gr. Rob1

In forum Stookforum

8 jaar geleden
RE: Stel je even voor

Ik volg momenteel een opleiding Distillateur en wil al graag wat praktijkervaring opdoen. Ik heb een T500 besteld, ik verwacht hem ergens volgende week of de week erop. Ik ga me dus eerst vooral richt...

In forum Stel je even voor...

8 jaar geleden
RE: Rum van melasse stoken

Nee serieus, als je alleen al de kleur ziet zoals die uit de ketel komt. Da’s een klein stijfje. Gelukkig heb ik nauwelijks iets met suiker gedaan. Daar ben ik nu heel blij mee. Hoezo een klein sti...

In forum Stooktips

8 jaar geleden
RE: Welke gist voor welk resultaat ?

Er is wel een minimum als je iets te verstoken hebt: Voorwaarden:1. Aantal liters te verstoken drank tussen de 20 en 150 liter.

In forum Gist vragen

8 jaar geleden
RE: Welke gist voor welk resultaat ?

Ik was idd in de war met Lubberhuizen en Raaff. Ik heb even bij de Wijkgaard gekeken, maar zij adviseren het om te gebruiken bij: Ideaal voor het maken van wijn, kriekbier en likeur. Dus geen eau de v...

In forum Gist vragen

8 jaar geleden
RE: Welke gist voor welk resultaat ?

Jan, wat zeg je me nou, hij maakt toch zelf ook eau de vie van allerlei vruchten?

In forum Gist vragen

8 jaar geleden
RE: Welke gist voor welk resultaat ?

Jan, meten is weten. Trouwens kun je ook het suikergehalte van de morellen aan de leverancier vragen, immers stookt hij zelf ook met deze morellen. Hij heeft er jarenlang ervaring mee en zou je zelfs ...

In forum Gist vragen

8 jaar geleden
RE: Rum van melasse stoken

Ik heb niet zo snel kunnen zien of het rietsuiker melasse was en ik weet niet of de amylase de niet vergistbare suikers voor een deel van suiker ketting haalt of het dan wel vergist baar is we zullen ...

In forum Stooktips

8 jaar geleden
RE: Welke gist voor welk resultaat ?

Het sap wordt gemeten en het suikergehalte eventueel aangepast. Hierna het sap inverteren door het zachtjes 15 minuten te laten sudderen op een vuurtje om het vergisten te versnellen alsmede de stank ...

In forum Gist vragen

8 jaar geleden
Pagina 7 / 111