Forum antwoorden aangemaakt
RE: Welke gist voor welk resultaat ? Dat koken is ook om eventuele bacterien af te doden, omdat de morellen na het plukken alleen maar zijn geperst en er dus net als bij bier, er schadelijke bacterien mee kunnen groeien tijdens de vergis... |
In forum Gist vragen |
8 jaar geleden |
RE: Welke gist voor welk resultaat ? Sapgisting: Het sap wordt gemeten en het suikergehalte eventueel aangepast. Hierna het sap inverteren door het zachtjes 15 minuten te laten sudderen op een vuurtje om het vergisten te versnellen alsm... |
In forum Gist vragen |
8 jaar geleden |
RE: Welke gist voor welk resultaat ? Jan, ik weet niet wat jouw dextrose kost, maar hiet een leuk prijsje voor 25 kg dextrose, die je uiteraard ook kunt gebruiken bij de bereiding van likeuren en komboecha: |
In forum Gist vragen |
8 jaar geleden |
RE: Rum van melasse stoken Ed, stond er op die container met suikerrietmelasse geen papiertje geplakt waarop stond uit welke bestanddelen de suikerrietmelasse bestaat. Misschien kun je van dat plaatje een fotootje maken en op d... |
In forum Stooktips |
8 jaar geleden |
RE: Whisky volgens stookTV P.s. door de extra suiker kan de gist gefrustreerd zijn geworden, vandaar het aanvullen tot aan de streep met water |
In forum Stooktips |
8 jaar geleden |
RE: Whisky volgens stookTV Polderstoker, Ik zie dat je gistvat niet vol is tot aan het 25 liter streepje. Je zou kunnen beginnen met er koud water bij te gooien en het geheel goed door te roeren. Daarna zou ik het laten staan t... |
In forum Stooktips |
8 jaar geleden |
RE: Rum van melasse stoken Zie foto van de jerrycan met suikerrietmolasse: Volgens mij is het een broodje aap verhaal dat alleen suikerbietmolasse 50% suiker bevat, tenminste is de suikerrietmolasse die ik koop ook 50% |
In forum Stooktips |
8 jaar geleden |
RE: Whisky volgens stookTV Polderstoker, ik zou het gistvat op een wat koelere plaats zetten en even rustig afwachten. Als het goed is staat de vergistingstemperatuur op het gistzakje. |
In forum Stooktips |
8 jaar geleden |
RE: Rum van melasse stoken Maar dat hangt een beetje van de kat van de buren af, die is een week geleden aangereden door een scooter maar de ontbinding gaat wat minder snel in de runderpit dan gehoopt. Bij een dierenzaak op de... |
In forum Stooktips |
8 jaar geleden |
Een bierwedstrijd van OBBK en een BBQ van biergilde 't Wort Wat Inschrijving OBBK geopend BBQ in Lisserbroek; Schrijf je in Bokbier op de brouwdag Maandbier IPA van BE+ER Inschrijving OBBK geopendBericht van het bestuur Het Bergsche Bierbrouwersgilde organiseert... |
In forum Bieren en wijnen |
8 jaar geleden |
RE: Rum van melasse stoken Jan, mijn redenatie is dat ze de glucose amylase enzymen er niet voor niets instoppen, vandaar dat ik het op deze manier probeer. Tot nu toe bubbelt alles goed en denk ik dat de vergisting minimaal 3 ... |
In forum Stooktips |
8 jaar geleden |
RE: Rum van melasse stoken JohnDoe, buiten het feit om dat ook deze gist glucose amylase enzymen bevat, heb ik op dit forum deze gist nog door niemand zien gebruiken, dus dat zoeken om gelijk te krijgen is zinloos. Iedereen wee... |
In forum Stooktips |
8 jaar geleden |
RE: Rum van melasse stoken JohnDoe, als het "rumgist" is, zit er glucose amylase enzymen in, anders is het niet specifiek rumgist en zou je elke andere gist kunnen gebruiken. (1 + 1 = 2) Dus mag ik daar zondermeer van uitgaan. |
In forum Stooktips |
8 jaar geleden |
RE: goela djawa ( Palmsuiker) Raymond, misschien kun jij via jouw werkgever deze palmsuiker voor een gunstige prijs inkopen, maar voor mijzelf heb ik het er niet voor over. Ik heb de beschikking over zoveel zelf gemaakte dranken e... |
In forum Recepten |
8 jaar geleden |
RE: Rum van melasse stoken Ed, zoals ik reeds eerder opmerkte zit alles al in de gist, dus ook de glucose amylase enzymen zijn in de gist in voldoende mate aanwezig. Er zit ook 50% suiker in, dus kun je uitrekenen hoeveel je no... |
In forum Stooktips |
8 jaar geleden |