Forum antwoorden aangemaakt

RE: Het Grote smoezenboek topic om te drinken

Mijn vrouw houdt van een regelmatig leven, dus drink ik elke dag om haar een plezier te doen.

In forum Het Café (praathuis)

8 jaar geleden
RE: goela djawa ( Palmsuiker)

Ik heb even op het internet gekeken wat een kilootje kost. Dat wordt dan wel een duur drankje om te stoken, tussen de 8,00 á 11,00 Euro per kilo. De meesten verkopen het dan ook per 200 gram. Dan is d...

In forum Recepten

8 jaar geleden
RE: Grainfather connect - "nieuwe control unit"

JohnDoe, dit was goed bedoelt en verder is iedereen vrij om op dit forum te posten wat hem goeddunkt, tenzij het in strijd is met de forumregels.

In forum Mijn installatie

8 jaar geleden
RE: Barrel 674 ervaringen?

Voor een zuivere meting dien je de temperatuur inderdaad op 20 graden te hebben (dit even uit mijn blote hoofd) Vast gegeven: "hoe hoger de temperatuur, hoe lager de SG"

In forum Stookforum

8 jaar geleden
RE: Grainfather connect - "nieuwe control unit"

Vertaling Google Translate: VOOR GEBRUIK MET DE GRAINVADER VERBINDEN ALLES IN EENBREWING SYSTEMDe Copper Dome en Alembic Condenser kunnen aan de Grainfather worden bevestigd om het van een te zetten...

In forum Mijn installatie

8 jaar geleden
RE: Barrel 674 ervaringen?

Ik laat alles goed uitgisten 🙂 Zoals ik reeds meerdere malen iedereen aanraadde, laat de stookwijn helemaal uitgisten, je krijgt dan vanzelf een heldere stookwijn. Nu met de Tilt kun je de vergisti...

In forum Stookforum

8 jaar geleden
RE: Grainfather connect - "nieuwe control unit"

Hai Chris, welke Duitse bieren drink je, ik nam op de BBQ een kratje halve liters Krombacher pils mee. Maar ook Veltins pils of soms Erdinger weissbier smaakt mij lekker bij het eten.

In forum Mijn installatie

8 jaar geleden
RE: Grainfather connect - "nieuwe control unit"

Chris, deze Grainfather app gaat niet over stoken, maar om de bierbrouwketel in te stellen.

In forum Mijn installatie

8 jaar geleden
RE: Iets met Krieken / kersen aan te vangen

Er is wel een verschil tussen zoete kersen die je in de supermarkt koopt en zure kersen, voor degene die met kersen werken en niet met morellen. Ik heb inmiddels één kilo kersen die ik nog in de vriez...

In forum Stookforum

8 jaar geleden
RE: Iets met Krieken aan te vangen

Het is inderdaad een kwestie van wat heb je er voor over. Wij hebben lang geleden in Wittnau (Schwarzwald) vrienden gehad (zijn inmiddels allebei dood). Hij stookte legaal kirchwasser en had een enorm...

In forum Stookforum

8 jaar geleden
RE: Iets met Krieken aan te vangen

Jan, heb je wel eens uitgerekend wat een litertje kirchwasser je kost als je het zelf stookt? Kersenlikeur hoeft helemaal niet overdreven zoet te zijn, immers bepaal je zelf hoeveel suiker je erin doe...

In forum Stookforum

8 jaar geleden
RE: Eenvoudig Gin recept

Jan2, er kunnen meer oorzaken zijn waardoor je een scherpe smaak krijgt. De pH-waarde van je water, die moet ongeveer 5,5 zijn, deze kun je bijstellen. De gist die je gebruikt, experimenteer ook een...

In forum Spirits

8 jaar geleden
RE: Iets met Krieken aan te vangen

Chris, hier noemen ze het sauerkirchen en wordt er idd kirchwasser van gebrand tot blanke alcohol Ik persoonlijk vind het resultaat niet zo bijzonder smaken en macereer liever de kersen tot kersenlike...

In forum Stookforum

8 jaar geleden
RE: Eenvoudig Gin recept

Normaal krijg je 94% alcohol met de T500, wat ruim voldoende is voor het maken van een gin. Gin wordt überhaupt gemaakt van pure alcohol met specifieke kruiden zoals omschreven in de topic over gin. D...

In forum Spirits

8 jaar geleden
RE: Rum van melasse stoken

Rhum (of Rum) wordt hoofdzakelijk uit suikerriet gefabriceerd maar ook uit suikerbieten en andere suikerrijke vruchten. Meestal wordt melasse gebruikt (Suikerachtige siroop die achterblijft na suikerp...

In forum Stooktips

8 jaar geleden
Pagina 9 / 111