-
Pikketanus antwoordde op het onderwerp "Grappa" – 2 jaren, 7 maanden geleden
@bluesgoor volgensmij is de bedoeling een stook met pulp te doen, deze 1e lowwine toe te voegen aan volgende lading pulp voor een 2e stook welke meteen de ‘finale’ overhaal is, vandaar het goed scheiden en ruime voorloop aanhouden. Er… Meer lezen»
-
@ndré antwoordde op het onderwerp "Grappa" – 2 jaren, 7 maanden geleden
@bluesgoor
ik gebruik inderdaad geen au bain Marie ketel
ook gebruik ik geen kooksteentjes, alleen een rvs rooster dat iets van 3 centimeter boven de bodem staat.ik zou er ook voldoende water bij doen tegen het droogkoken.
Groeten, @ndré😎🥃 -
@ndré antwoordde op het onderwerp "Grappa" – 2 jaren, 7 maanden geleden
@bluesgoor
zelf heb ik een rooster van geperforeerd rvs op pootjes onder in de ketel gemaakt.
werkt ook prima.
succes, @ndré😎🥃 -
Kevin antwoordde op het onderwerp "Grappa" – 2 jaren, 7 maanden geleden
@bluesgoor Voor kookstenen kun je een onderin de ketel een laagje lava-stenen voor de bbq gebruiken. Laagdikte net voldoende om de pulp in de zak van de bodem af te houden.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Grappa" – 2 jaren, 8 maanden geleden
@bluesgoor klopt eest stook je de pulp in een kookzak . De lowwine daaruit verkregen gaat voorverwarmt op 55 -65 graden bij een nieuwe batch warme pulp . Deze stook je opnieuw met verwijderen van voor en naloop. Voorloop ruim… Meer lezen»
-
Teunis antwoordde op het onderwerp "Grappa" – 2 jaren, 8 maanden geleden
@bluesgoor Ik kom om in de appels en heb slechts één boom en inmiddels bijna 1 M3 appels. Er staat al 110 liter te gisten en vandaag 3 liter 40pct jenever gestookt van 30 liter suiker vergisting. Morgen nog eens… Meer lezen»
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Grappa" – 2 jaren, 8 maanden geleden
@bluesgoor probeer eens een hobby wijnboer, die zijn altijd zeer content.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Grappa" – 2 jaren, 8 maanden geleden
@bluesgoor grappa is het best uit spontaan vergiste pulp . . Na vetgisting stook je de drank uit de pulp en evenals een brande wijn of cognac stook je de lowwine opnieuw op verse batch vergist pulp. De low wine… Meer lezen»
-
Bazz antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen" – 2 jaren, 8 maanden geleden
@bluesgoor Welkom ook het stoken van Meneer Wateetons (Yoast) geleerd hoe te stoken, waren een op een sessies, maar hier op dit forum de finesses geleerd en recepten gevonden, veel lees plezier en veel proberen en soms wat experimenteren, het… Meer lezen»
-
DrankDier antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen" – 2 jaren, 8 maanden geleden
@bluesgoor Welkom, Leuk om te zien dat je met Limoncello, Arancello en gin bent begonnen, net als ik. Zo leer je het stoken om een simpele manier kennen en vanuit de kennis die je zo hebt opgedaan is het altijd… Meer lezen»
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen" – 2 jaren, 8 maanden geleden
@bluesgoor welkom!
-
@ndré antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen" – 2 jaren, 8 maanden geleden
@bluesgoor
welkom streekgenoot.
Hopelijk volgen nog vele lekkere drankjes.
Cheers alvast
Groet, @ndré😎🥃 -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen" – 2 jaren, 8 maanden geleden
@bluesgoor welkom . Je keuze om je te gaan toeleggen op grappa betekent dat je voor een duur type ketel moet kiezen . Of wel een stoom gestookte of een eau bain Marie ketel .Maar Je kunt ook met een… Meer lezen»