Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Bob

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Bob

@bobje

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 0
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van HarryMuyres

    HarryMuyres antwoordde op het onderwerp "Appels vergisten" – 1 jaar, 9 maanden geleden

    @bobje schil jij de appels of alleen klokhuis en steeltjes verwijderen? groet Harry Muyres

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Whisky mout" – 3 jaren, 8 maanden geleden

    @bobje Ik was wat aan het zoeken op het forum en kwam dit topic tegen. Heb je al een poging ondernomen Bob?

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Whisky mout" – 4 jaren geleden

    @bobje Zeker, heb daar ook een keer voor mezelf en Knooier besteld en was me prima bevallen.    Gist even als eerste, het ligt er nu aan met de bijna tropische temperaturen die we mogelijk gaan krijgen, als je gistvat niet…   Read more»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Whisky mout" – 4 jaren geleden

    @bobje ErikA heeft al een lijst gegeven waarbij je kunt bestellen, daar haal ik zelf ook de mouten vandaan. Misschien als je een voorkeur hebt voor webshop kunnen we wat mogelijkheden qua recept neerzetten.

  • Profielfoto van ErikA

    ErikA antwoordde op het onderwerp "Whisky mout" – 4 jaren geleden

    @bobje mout bestel ik via:
    https://www.unibrew-nederland.nl/webshop.php
    https://www.sbi4homebrew.com/
    https://www.brouwland.com/nl/onze-producten/bierbereiding/mouten-en-vlokken
    Ik heb zelf een molen, dus schroot zelf de mouten.
     

  • Profielfoto van ErikA

    ErikA antwoordde op het onderwerp "Whisky mout" – 4 jaren geleden

    @bobje ik heb zelf een whisky gemaakt met 14% crystal mout, 4% choco en de rest peated mout van 35ppm. Wat ik heb gemerkt met crystal mout is dat er onvergistbare suikers inzitten. Dus kijk niet raar op als je…   Read more»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Whisky mout" – 4 jaren geleden

    @bobje Maischen als proces gaat ervan uit dat bepaalde enzymen in mout zetmeelketens afbreken tot kleinere suikers, en nog een hoop andere reacties trouwens. Maar diastatisch mout bevat deze enzymen en dien je minimaal 10% maar liever 20% van t…   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Whisky mout" – 4 jaren geleden

    @bobje zijn whiskey mouten te gebruiken voor bier en bier mouten te gebruiken voor whiskey’s maar er zijn ook mouten die wat specifieker zijn. . Voor de keus wat voor mout en / ,of granen je wil gebruiken moet je…   Read more»

Profielfoto Nimrax Profielfoto McCorner

Registreer nu!

Wie is online?

  • _DaanBanaan_

Nieuwste topics

  • Eerste appelstook 50l alquitara, pinksteren

    Door _DaanBanaan_ 5 dagen geleden

  • StookSmurf stelt zich voor

    Door StookSmurf 5 dagen geleden

  • Jaap stelt zich voor

    Door Jaap van Ganswijk 7 dagen geleden

  • L-Bogo stelt zich voor

    Door L-Bogo 1 week geleden

  • Opschalen whisky productie

    Door WJM 1 week geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens