-
rinus55 antwoordde op het onderwerp "Basisrecept rum" – 3 weken, 5 dagen geleden
@bort0 het is idd een gezellige vent, moest helaas nog meer doen anders was ik een uurtje gebleven
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Bort0" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@bort0 bedoel je info over strofiltering ? Stast bij mij nog in manuala . Er zullen vast meerdere boeken ijn waar het in staat .. een rand van staal of hout met daarin een grof rvs gaas. Daarop komt een… Read more»
-
RuMo reageerde op het onderwerp "Bort0" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@bort0, dat je suiker bij je aardappelmoes doe daar kan ik m’n wel iets bij voorstellen. Ik heb namelijk bij mijn aardappelwodka een zeer geringe opbrengst. Maar dan wel in het begin, als eenmaal de vergisting opgang is dan voeg… Lees meer»
-
RuMo reageerde op het onderwerp "Bort0" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@bort0, is niet nodig hoor de co2 lig als een beschermende deken over je stookwijn. Als je nu nog suiker toevoeg aan je stookwijn zal het “cola” effect ontstaan, er treed bruis op maar dit is geen alcohol productie. Maar… Lees meer»
-
Robbert reageerde op het onderwerp "Bort0" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@bort0 gewoon mee spoelen ..
-
Robbert reageerde op het onderwerp "Bort0" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@bort0 je kunt een vat wat al enige dagen staat te gisten beter niet door roeren .
Dan voeg je zuurstof toe aan een anearobe stadium. Dus gist stress veel vervuiling en kans op stoppen of mislukken van het beslag . -
Robbert reageerde op het onderwerp "Bort0" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@bort0 ook zetmeet proeft zoetig en in eerste begin lijkt het dat gist bezig is met suikers omzetten maar eerste act iviteit is knopvorming en delen . Ook daarbin is co2 maar nog steeds weinig ethyl vorming . Als het… Lees meer»
-
Robbert reageerde op het onderwerp "Bort0" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@bort0 allereerst je hebt het alleen over gerst niet of mout of toevoegen van amylase . Als je dan alleen het meel iets hebt verwarmt en verder niets zul je weinig opbrengst hebben. Je hebt niet zetmeel omgezet naar vergistbare… Lees meer»
-
dumo reageerde op het onderwerp "Bort0" – 4 jaren, 3 maanden geleden
Gepost door: @bort0 maar de maisch is een dikke brei zodat die warmte nooit door zal trekken.bdusvdasr heb ik wat anders voor bedacht. hoy, de gisting zelf creëert ook warmte van binnenuit, dat je de emmer moet warmhouden, is dat… Lees meer»
-
Robbert reageerde op het onderwerp "Bort0" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@bort0 . Wanneer je de gerst alleen verwarmt op 70 graden zonder amylase enzym of mout geeft weinig vergistbare suikers . ( Of is het gerste mout wat je gebruikt ) . Ook zal je langdurig de temperatuur rond 67… Lees meer»