Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Bort0

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Bort0

@bort0

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 0
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van rinus55

    rinus55 antwoordde op het onderwerp "Basisrecept rum" – 1 maand, 2 weken geleden

    @bort0 het is idd een gezellige vent, moest helaas nog meer doen anders was ik een uurtje gebleven

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Bort0" – 4 jaren, 3 maanden geleden

    @bort0 bedoel je info over strofiltering ?  Stast bij mij nog in manuala . Er zullen vast meerdere boeken ijn waar het in staat .. een rand van staal of hout met daarin een grof rvs gaas. Daarop komt een…   Read more»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo reageerde op het onderwerp "Bort0" – 4 jaren, 3 maanden geleden

    @bort0, dat je suiker bij je aardappelmoes doe daar kan ik m’n wel iets bij voorstellen. Ik heb namelijk bij mijn aardappelwodka een zeer geringe opbrengst. Maar dan wel in het begin, als eenmaal de vergisting opgang is dan voeg…   Lees meer»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo reageerde op het onderwerp "Bort0" – 4 jaren, 3 maanden geleden

    @bort0, is niet nodig  hoor de co2 lig als een beschermende deken over je stookwijn. Als je nu nog suiker toevoeg aan je stookwijn zal het “cola” effect ontstaan, er treed bruis op maar dit is geen alcohol productie. Maar…   Lees meer»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert reageerde op het onderwerp "Bort0" – 4 jaren, 3 maanden geleden

    @bort0 gewoon mee spoelen ..

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert reageerde op het onderwerp "Bort0" – 4 jaren, 3 maanden geleden

    @bort0 je kunt een vat wat al enige dagen staat te gisten beter niet door roeren . 
    Dan voeg je zuurstof toe aan een anearobe stadium.  Dus gist stress veel vervuiling en kans op stoppen of  mislukken van het beslag .

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert reageerde op het onderwerp "Bort0" – 4 jaren, 3 maanden geleden

    @bort0 ook zetmeet proeft zoetig en in eerste begin lijkt het dat gist bezig is met suikers omzetten maar eerste act iviteit is knopvorming en delen . Ook daarbin is co2 maar nog steeds weinig ethyl vorming . Als het…   Lees meer»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert reageerde op het onderwerp "Bort0" – 4 jaren, 3 maanden geleden

    @bort0 allereerst je hebt het alleen over gerst niet of mout of toevoegen van amylase . Als je dan alleen het meel iets hebt verwarmt en verder niets zul je weinig opbrengst hebben.  Je hebt niet zetmeel omgezet naar vergistbare…   Lees meer»

  • Profielfoto van dumo

    dumo reageerde op het onderwerp "Bort0" – 4 jaren, 3 maanden geleden

    Gepost door: @bort0 maar de maisch is een dikke brei zodat die warmte nooit door zal trekken.bdusvdasr heb ik wat anders voor bedacht. hoy, de gisting zelf creëert ook warmte van binnenuit, dat je de emmer moet warmhouden, is dat…   Lees meer»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert reageerde op het onderwerp "Bort0" – 4 jaren, 3 maanden geleden

    @bort0 .  Wanneer je de gerst alleen verwarmt op 70 graden zonder amylase enzym of mout geeft weinig vergistbare suikers . ( Of is het gerste mout wat je gebruikt   ) . Ook zal je langdurig de temperatuur rond 67…   Lees meer»

Profielfoto sexysnowman

Registreer nu!

Wie is online?

  • Dirtbag rinus55

Nieuwste topics

  • vijf bijtjes stelt zich voor

    Door vijf bijtjes 1 dag geleden

  • Naloop

    Door Gerben Beek 4 dagen geleden

  • Vergistingsvaten 20 liter Speindel

    Door kena1979 6 dagen geleden

  • Waragi

    Door RikVanBeusichem 6 dagen geleden

  • Boiler gevonden, misschien een nieuw project

    Door rinus55 1 week geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens