Forum antwoorden aangemaakt
RE: Kolom vulling @rikvanbeusichem Dat was ook mijn eerste gedachte maar 2 keer besteld en 2x magnetisch. Heb jij mischien een bestel link of koop adres ? |
In forum Mijn installatie |
3 weken geleden |
Kolom vulling Bij de aquarium winkel heb ik deze buisjes gehaald als vulling voor mijn kolom. Iemand ervaring hiermee ? En zijn er betere opties ? IMG_20250404_131334596.jpg |
In forum Mijn installatie |
3 weken geleden |
RE: Peated whiskey ik probeer een post te maken met meerdere fotos maar het wil niet egt lukken |
In forum Stookforum |
3 maanden geleden |
Peated whiskey Het word tijd voor een nieuwe whiskey stook. Dit keer gekozen voor pauls 50ppm mout omdat ze dat hadden liggen bij de brouwwinkel. 2 zakken van 25 kilo gehaald en voor deze brouwdag is de bedoeling om... |
In forum Stookforum |
3 maanden geleden |
RE: Eerste stook van peated whisky - PPM @lemmy . Ik zeg dat de mouten die je kan kopen die peated zijn op een lage temp zijn geeest zijn.Mocht ik dat fout hebben zie ik graag een link voorbij komen. Ik twijfel ook niet aan roberts kennis m... |
In forum Stookforum |
4 maanden geleden |
RE: Eerste stook van peated whisky - PPM Wat ik gezegd heb is dat het proces wat jij beschrijft over karameliseren en enzym werking verliezen niet aan de orde is bij peated mout. Crisp maltings maakt mout voor de helft van de Highland stok... |
In forum Stookforum |
4 maanden geleden |
RE: Eerste stook van peated whisky - PPM @robbert als je net zo veel moeite neemt om mensen hun post te lezen als je in je drank steekt kun je mischien iets inhoudelijker reageren. Al heb ik soms ook het idee dat je gewoon graag oreert en vo... |
In forum Stookforum |
4 maanden geleden |
RE: Eerste stook van peated whisky - PPM Maar dat hele proces gebeurd dus niet. Je hebt veel kennis robbert en het delen daarvan ook door middel van je filmpjes word ontzettend gewaardeerd maar soms maak je dingen onnodig ingewikkeld. En dat... |
In forum Stookforum |
4 maanden geleden |
RE: Eerste stook van peated whisky - PPM Ik zie niet zo goed het verband tussen de temperatuur van eesten en het binden van phenolen aan de mout. Zover ik weet kan die prima op lage temperatuur en is vooral de luchtvochtigheid van belang. Bi... |
In forum Stookforum |
4 maanden geleden |
RE: Eerste stook van peated whisky - PPM Die mout van Pauls kan je 100% storting gebruiken. Zo ie zo kan je peated mout prima 100% gebruiken. Word ook niet snel te peated het is eerder lastig om de turf eruit te halen. |
In forum Stookforum |
4 maanden geleden |
RE: Highlands - Dalwhinnie @robbert als het over meningen gaat heeft meestal niemand gelijk of iedereen een beetje. Sterker nog het zou me niet verbazen als topic starter een goed resultaat haalt met mouten van de swean. Daaro... |
In forum Recepten |
4 maanden geleden |
RE: Highlands - Dalwhinnie Kwa mout zou ik swean overslaan, heb er zelf niet mee gedestilleerd maar 2x bier mee gebrouwen en dat was dunnetjes vergeleken met bijvoorbeeld Dingemans. |
In forum Recepten |
4 maanden geleden |
RE: Highlands - Dalwhinnie Weet vrij zeker dat de 15 geen oloroso rijping heeft gehad. En over suiker of essence word hier ook niet gesproken. Mouterijen als Weyerman, fawcett, Dingemans, Crisp maken gewoon hele mouten. Ik heb... |
In forum Recepten |
4 maanden geleden |
RE: Highlands - Dalwhinnie Zelf mouten is een prachtig iets en wat denk ik veel stokers helaas niet lukt kwa tijd en ruimte. Maar de commerciële mouten zijn wat mij betreft prima kwaliteit. Vienna mout iets hogere temperatuur ... |
In forum Recepten |
4 maanden geleden |
RE: Highlands - Dalwhinnie Mash is wel te downsizen maar het rijpen niet. Topic starter geeft aan zijn mout te willen kopen. Wanneer je pale mout en Vienna mengt kom je altijd wel in de buurt van de juiste pH. Zelf zou ik voor ... |
In forum Recepten |
4 maanden geleden |