Forum antwoorden aangemaakt
RE: Highlands - Dalwhinnie Mwah maish pH aansturen is opzich altijd slim maar zeker niet nodig hoor als je uur op 65C houd en niet te zuinig pitched gist je met d53 of m1 zeker wel naar de 1000. Ik weet niet of de topic starter... |
In forum Recepten |
4 maanden geleden |
RE: Highlands - Dalwhinnie Toen ik daar was werd er verteld dat er gist van mauri gebruikt werd. Die komt overeen met fermentis m1. Ik heb ook een slurrie vrachtwagen zien aanrijden daar. Maar m1 is een gist die het goed doet... |
In forum Recepten |
4 maanden geleden |
RE: Highlands - Dalwhinnie Laten staan heeft inderdaad risico maar het word door sommige grote jongens ook gedaan. Ardberg heeft een expressie bijvoorbeeld. Maar het is inderdaad veiliger om meteen te stoken. Rustig vergisten z... |
In forum Recepten |
4 maanden geleden |
RE: Highlands - Dalwhinnie Dalwinnie is een vrij fruitige whisky. Je zou kunnen gaan voor gewoon destileermout. Iets langer vergiste en paar dagen na gisting laten staan, D53 fermentis gebruiken en met een redelijke reflux stok... |
In forum Recepten |
4 maanden geleden |
RE: wie weet eikenvaatjes te koop Die van Gerrit kan ik zeker aanraden. Heb verschillende anderen gebrobeerd onder andere tasboomkwekerij. Maar die van Gerrit zijn veel beter gemaakt. |
In forum Stooktips |
6 maanden geleden |
RE: Messing koppeling stookwinkel ketel los kopen en die kant gaat erin IMG_20211219_132040160.jpg |
In forum Mijn installatie |
3 jaar geleden |
RE: Messing koppeling stookwinkel ketel los kopen Het lijken geen standaart bouwmarkt koppelingen, het is conish aan de binnen kan met schroefdraad aan de buitenkant. IMG_20211219_132111151_HDR-1.jpg |
In forum Mijn installatie |
3 jaar geleden |
Messing koppeling stookwinkel ketel los kopen Mijn 30 liter whiskey ketel van stookwinkel voldoet prima maar zou graag eens experimenteren met de buis die van de hoed naar de koeler loopt. Deze loopt vanuit de fabriek omlaag en zou hem omhoog wil... |
In forum Mijn installatie |
3 jaar geleden |
RE: Theorie Whisky maken – Maischen (Quasi simpele uitleg) Hoort bij de hobby helaas 😆 |
In forum Stooktips |
4 jaar geleden |
RE: Theorie Whisky maken – Maischen (Quasi simpele uitleg) Interessant ben benieuwd naar het resultaat. |
In forum Stooktips |
4 jaar geleden |
RE: Theorie Whisky maken – Maischen (Quasi simpele uitleg) Had je deze gestuurd in temp ? Bijvoorbeeld met een warmte riem oid. of had je meer gist toegevoegd om de tijd in te korten ? |
In forum Stooktips |
4 jaar geleden |
RE: Theorie Whisky maken – Maischen (Quasi simpele uitleg) @alchemist duidelijk antwoord dankjewel. Heb verschillende new spirits gekocht van verschillende distilleerderijen en was inderdaad onder de indruk van de body en verschillende smaken. Alle distille... |
In forum Stooktips |
4 jaar geleden |
RE: Theorie Whisky maken – Maischen (Quasi simpele uitleg) Mooie duidelijke uitleg! Ik twijfel absoluut niet of dit een goede methode is maar had toch een vraag, Ben bij een stuk of 15 distilleerderijen in schotland geweest en geen 1 deed aan de eiwit rust. ... |
In forum Stooktips |
4 jaar geleden |
Kalksoorten en hun toepassing In een oud topic was ik aan het lezen over toevoegingen voor tijdens het stoken. Ik zag dat er weleens calcium en natrium zouten worden gebruikt als er een fout gecorrigeerd moet worden. Zou iemand mi... |
In forum Stookforum |
4 jaar geleden |
RE: Calvados van appels uit de Betuwe € 0,35 per kg En voegen jullie nog voeding toe ? |
In forum Spirits |
4 jaar geleden |