-
Timm73 reageerde op het onderwerp "Welke temperatuur" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@christian4279 heel veel succes! En gewoon ook veel lezen en vragen stellen op t forum en het gaat je lukken allemaal.
-
Timm73 reageerde op het onderwerp "Welke temperatuur" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@christian4279 Ik stook ook , sinds een half jaartje, met een aqua/air still. Maar dan dus eentje zonder temp instelling. Ik gebruik een vermogensregelaar gekocht bij ome Ali.Ik zet bij het warmstoken van de ketel de vermogensregelaar op 140 (volt)… Lees meer»
-
Kees22 reageerde op het onderwerp "Welke temperatuur" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@christian4279 Nee, helaas, ik gebruik ze allemaal wel eens.
Maar in de fora worden ze wel eens aangeboden en op marktplaats ook wel af en toe. En Robbert maakt ze zelf, die kan je vast ook wel verder helpen. -
Kees22 reageerde op het onderwerp "Welke temperatuur" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@christian4279 Nou, helemaal verkeerd valt wel mee hoor.
De eerste pannekoek mislukt ook altijd, moet je maar denken. -
Kees22 reageerde op het onderwerp "Welke temperatuur" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@christian4279 Nee, gelijk een dure ketel is niet handig. Je moet gewoon wat rondkijken of er goedkope spullen rondzwerven die je kunt gebruiken. Als je zelf een beetje handig bent of iemand kent die handig is, kom je met weinig… Lees meer»
-
Robbert reageerde op het onderwerp "Welke temperatuur" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@christian4279 karamelizeren van suikers of toch overkomen / meekomen van van stoffen uit stookwijn . Als er geen schuim is en het is puur doordat je op te hoge temperatuur zit in ketel dat andere stoffen meekomen wat bijv kan… Lees meer»
-
Kees22 reageerde op het onderwerp "Welke temperatuur" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@christian4279 Sorry zeggen helpt niet: je bent inderdaad een beginner, maar dat zijn we allemaal geweest, dat is niks om je voor te schamen.
Beter een keer te veel gevraagd dan lelijke fouten gemaakt of dingen verkeerd geleerd te hebben. -
Kees22 reageerde op het onderwerp "Welke temperatuur" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@christian4279 Als die inderdaad van de mout komt, is het geen ramp: dat blijft bij de fijnstook wel achter in de ketel. Je kunt even proeven: of het naar ijzer of naar bier of mout smaakt.
-
Kees22 reageerde op het onderwerp "Welke temperatuur" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@christian4279 Nee, niet de ketel fysiek leeg stoken, hoogstens alle alcohol er uit. Of misschien iets verder, als je smaak wilt oogsten. Je bent begonnen met 4 liter 11 %, als ik me goed herinner. Dan hou je iets van… Lees meer»
-
Kees22 reageerde op het onderwerp "Welke temperatuur" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@christian4279 Oh, dat zou het bruine kunnen verklaren. Je hebt de ketel toch niet volgedaan, mag ik hopen. Graanwijnen (of -bieren) kunnen nogal eens schuimen en dan gaan overgeven. En wat erger is: dat schuim kan wel eens stevig uitvallen… Lees meer»
-
Kees22 reageerde op het onderwerp "Welke temperatuur" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@christian4279 Ik hou dit draadje wel even in de gaten, dus ik hoor het wel als je nog vragen hebt.
-
Kees22 reageerde op het onderwerp "Welke temperatuur" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@christian4279 Als je hem op 95 graden zet, zal hij wel blijven verhitten tot die temperatuur, dus dan blijf je in elk geval wel vermogen toevoeren. Als hij dan stopt bij 95 graden, heb je in de ketel iets van… Lees meer»
-
Kees22 reageerde op het onderwerp "Welke temperatuur" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@christian4279 Stomtoevallig keek ik weer even naar mijn mail. Ik ken de airstill niet, (Even gezocht: Oh, dat ding dat lijkt op een thermoskan) en heb geen idee hoe die werkt. Temperatuur instellen klinkt niet correct, maar misschien kun je… Lees meer»
-
Kees22 reageerde op het onderwerp "Welke temperatuur" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@christian4279 Geen probleem, we zijn allemaal beginners geweest. Spannend, zo’n eerste stook! Veel plezier en succes.
temp-vol-procent.jpg -
Alchemist reageerde op het onderwerp "Eerste keer" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@christian4279 Niet helemaal erg, geef het eens 2 weken voordat je de S.G. meting de eerste keer doet.
-
Alchemist reageerde op het onderwerp "Eerste keer" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@christian4279 daar zit genoeg spreiding in om een concreet antwoord te geven. Afhankelijk van de gist die je gebruikt hebt en de hoeveelheid, is 3 a 4 weken te verwachten (dan ga ik uit van een niet turbogist). Heb… Lees meer»
-
Robbert replied to the topic "Eerste keer" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@Christian4279
Kijk anders even dit filmpje .
Zo simpel is het maïschen maken van Whiskey beslag .
-
Alchemist replied to the topic "Eerste keer" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@christian4279https://stookforum.nl/forums/stooktips/theorie-whisky-maken-maischen-quasi-simpele-uitleg/ Misschien maakt dit wat dingen meer duidelijk voor je.[Verder lezen]– Alchemist (@alchemist) 4 januari 2021
Misschien maakt dit wat dingen meer duidelijk voor je. -
Om-en-om replied to the topic "Eerste keer" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@christian4279 waar kom je vandaan, wellicht dat meekijken met iemand kan helpen.
- Meer laden