Forum antwoorden aangemaakt

RE: Hoe een neutrale smaak verkrijgen bij stoken met water, suiker en turbo gist.

Van harte bedankt voor de uitgebreide en degelijke uitleg.

In forum Stooktips

6 jaar geleden
RE: Hoe een neutrale smaak verkrijgen bij stoken met water, suiker en turbo gist.

Bedankt voor de antwoorden, ik ben weer wat wijzer. Binnen enkele weken breng ik verslag uit over jullie recepten. Maar nu ik toch bezig ben wil ik nog wat vragen over de "na of bij smaak". Zou ik som...

In forum Stooktips

6 jaar geleden
RE: Hoe een neutrale smaak verkrijgen bij stoken met water, suiker en turbo gist.

1) Vorige week recept voor stookwijn van de link van Gompy opgestart en donderdag recept van Robert.Beide staan zeer goed te gisten. De vergisting begon met droge bakkers gist ( zoals in beide recepte...

In forum Stooktips

6 jaar geleden
RE: Hoe een neutrale smaak verkrijgen bij stoken met water, suiker en turbo gist.

Bedankt allemaal voor de vele reactie's en tips. Ik denk dat het een questie van experimenteren zal zijn wat de beste is. Telkens ik een nieuwe stookwijn zal maken zal ik aan de hand van de vele react...

In forum Stooktips

6 jaar geleden
RE: Hoe een neutrale smaak verkrijgen bij stoken met water, suiker en turbo gist.

Bedank allemaal voor de tips. Ja ik kan misschien eens enkele soorten uitproberen. Maar ik hoor hier enkele malen bakkersgist vallen. Dit heb ik staan omdat ik zelf mijn brood bak. Het is de droge bak...

In forum Stooktips

7 jaar geleden
RE: Bestaat er een goed alternatief voor het vervangen van suiker.

Bedank allemaal voor de hulp en tips.

In forum Likeuren

7 jaar geleden
Hoe een neutrale smaak verkrijgen bij stoken met water, suiker en turbo gist.

Zoals ik in een vorig topic al vermeld heb stook ik met water en suiker en gebruik daar bij "TURBO GIST 8Alcoferm".(Foto in bijlage)De alcohol heeft na destillatie altijd een lichte (niet slechte) bij...

In forum Stooktips

7 jaar geleden
RE: Bestaat er een goed alternatief voor het vervangen van suiker.

Bedankt voor de tip.

In forum Likeuren

7 jaar geleden
RE: Bestaat er een goed alternatief voor het vervangen van suiker.

Na nog wat opzoek werk heb ik deze 2 producten op basis van erythritol gevonden in de supermarkt.Alle info vind je in de links.Erythritol schijnt het beste en gezondste alternatief te zijn voor gewone...

In forum Likeuren

7 jaar geleden
RE: Bestaat er een goed alternatief voor het vervangen van suiker.

Ondertussen heb ik nog eens alle zoetstoffen met elkaar vergeleken en er is inderdaad veel verwarrende info en verhalen over wat goed of slecht is. Ik denk dat ik dit zelf zal moeten experimenteren.

In forum Likeuren

7 jaar geleden
Bestaat er een goed alternatief voor het vervangen van suiker

Bestaat er een goed alternatief voor het vervangen van suiker voor het maken van zoete likeur.Ik heb al veel opgezocht maar zie door het bos de bomen niet meer.Wat op de ene site een goed en gezond al...

In forum Likeuren

7 jaar geleden
RE: Waar vind ik Koji?

Sorry was de link vergeten. Indien deze info niet te laat komt kan deze link je misschien helpen. Lees goed de gebruiksaanwijzing voor je besteld want je hebt ook nog citroenzuur en champagnegist nodi...

In forum Het Café (praathuis)

7 jaar geleden
RE: Waar vind ik Koji?

Hallo Ardy; Indien deze info niet te laat komt kan deze link je misschien helpen. Lees goed de gebruiksaanwijzing voor je besteld want je hebt ook nog citroenzuur en champagnegist nodig.

In forum Het Café (praathuis)

7 jaar geleden
Stookwijn staat lang te gisten.

Hallo;Mijn tweede stookwijn sinds ik begonnen ben met stoken staat nu te gisten.Wat ik vreemd vind is dat de vorige stookwijn na 3 weken klaar was en deze stookwijnnu al 4 weken staat te gisten en er ...

In forum Stookforum

7 jaar geleden
RE: Heb je wel of niet methonol bij zuivere stookwijn?

Ik had na eerste stook 60% en heb 50/50 genomen voor tweede stook. Dus is de alcohol verdund naar 30% voor de tweede stook. Ik moet wel zeggen dat het veel veel beter smaakte na tweede stook. Zeer zee...

In forum Stookforum

7 jaar geleden
Pagina 3 / 4