Forum antwoorden aangemaakt

RE: Gist voeding

Dankjewel, dan ga ik nu als de wiedeweerga snel meer kweken

In forum Gist vragen

5 jaar geleden
RE: Distilaat alcohol in PET fles.

Misschien komt het doordat de dampen schadelijker is dan de vloeistof. Zelf zou ik andere flessen gaan gebruiken en dit weggooien

In forum Stookforum

5 jaar geleden
RE: Gist voeding

Dankjewel voor het snelle antwoord alchemist. Ik neem aan dat je 200 gram per 30 liter bedoeld?

In forum Gist vragen

5 jaar geleden
RE: Distilaat alcohol in PET fles.

Even gezocht voor je. Pet fles: pet staat voor PolyEthyleenTereftalaat Tereftaalzuur (1,4-benzeendicarbonzuur) is een grondstof voor de productie van PET-flessen. Het is licht oplosbaar in alcohol. Er...

In forum Stookforum

5 jaar geleden
RE: Distilaat alcohol in PET fles.

Zelf gebruik ik de 2 liter melkflessen. Dat is hdpe. Daarvan staat op meerdere sites dat het tegen alcohol kan. Anders even uitzoeken waarvan de fles gemaakt is en dat even googlen.In simpele lijnen w...

In forum Stookforum

5 jaar geleden
Gist voeding

Ik ben door al het lezen overal een beetje de kluts kwijt. Ik heb 5 kilo whisky mout, 5 kilo whisky mout light, 5 kilo maisvlokken, 2 kilo chocolade mout en 2 kilo diastisch mout gemalen (de schrootm...

In forum Gist vragen

5 jaar geleden
RE: Bourbon met maïsvlokken..

Super, ga ik het ook zo proberen. Ik kon ook alleen de vlokken vinden. Ben nu zelf de gist aan het kweken volgens het recept van robbert, dus ik ben benieuwd

In forum Spirits

5 jaar geleden
RE: Bourbon met maïsvlokken..

Mooi verslag inderdaad. Heb je de maisvlokken nog kleiner gemaakt of de hele vlokken gemaisht?

In forum Spirits

5 jaar geleden
RE: Alternatief voor schroten

Er zijn zoveel leveranciers. Als je de app van biobrouwmaat doorstuurt zal ik dxssr ook eens kijken

In forum Stookforum

5 jaar geleden
RE: Alternatief voor schroten

Bedankt voor de tip, het zijn maisvlokken eigenlijk. Misschien eerst malen en samen met diastisch mout verwarmen tot 75 graden?

In forum Stookforum

5 jaar geleden
RE: Alternatief voor schroten

De borrel ga ik niet redden helaas. Ik gebruikte de whisky mout van braumarkt. Is tot 45ppm. Lekker gerookt dus. Bij de volgende whisky word dat gemengd met mais, whiskumout, diastisch mout en chocol...

In forum Stookforum

5 jaar geleden
RE: Alternatief voor schroten

Dankjewel alchemist. Op ali had ik ze ook al gevonden. En misschien maak ik er zelf wel 1. De vorige keer dat ik whisky maakte kreeg ik door het malen wel heel erg veel rooksmaak mee. Er was zelfs ie...

In forum Stookforum

5 jaar geleden
RE: Alternatief voor schroten

Deze had ik gelezen ja, maar aangezien ik geen klompen heb en niet kan dansen zocht ik daaom een andere manier als deze 😉 maar wel fijn om te horen dat ik gewoon kan blijven malen

In forum Stookforum

5 jaar geleden
Alternatief voor schroten

Voorheen deed ik al mijn mout/gerst in de blender en maalde alles tot meel. Hier deed ik warm water bij en vergiste dit zodra het afgekoeld was. Nu wil ik ook het maischproces eens ondervinden en heb ...

In forum Stookforum

5 jaar geleden
RE: T'is weer vandatte...

Ik heb het ook nog met grote regelmaat. Ook heb ik last van extreem lange laadtijden. Daarmee bedoel ik meer als 2 minuten.

In forum Het Café (praathuis)

5 jaar geleden
Pagina 14 / 20