Forum antwoorden aangemaakt
RE: Gist voeding Dankjewel, dan ga ik nu als de wiedeweerga snel meer kweken |
In forum Gist vragen |
5 jaar geleden |
RE: Distilaat alcohol in PET fles. Misschien komt het doordat de dampen schadelijker is dan de vloeistof. Zelf zou ik andere flessen gaan gebruiken en dit weggooien |
In forum Stookforum |
5 jaar geleden |
RE: Gist voeding Dankjewel voor het snelle antwoord alchemist. Ik neem aan dat je 200 gram per 30 liter bedoeld? |
In forum Gist vragen |
5 jaar geleden |
RE: Distilaat alcohol in PET fles. Even gezocht voor je. Pet fles: pet staat voor PolyEthyleenTereftalaat Tereftaalzuur (1,4-benzeendicarbonzuur) is een grondstof voor de productie van PET-flessen. Het is licht oplosbaar in alcohol. Er... |
In forum Stookforum |
5 jaar geleden |
RE: Distilaat alcohol in PET fles. Zelf gebruik ik de 2 liter melkflessen. Dat is hdpe. Daarvan staat op meerdere sites dat het tegen alcohol kan. Anders even uitzoeken waarvan de fles gemaakt is en dat even googlen.In simpele lijnen w... |
In forum Stookforum |
5 jaar geleden |
Gist voeding Ik ben door al het lezen overal een beetje de kluts kwijt. Ik heb 5 kilo whisky mout, 5 kilo whisky mout light, 5 kilo maisvlokken, 2 kilo chocolade mout en 2 kilo diastisch mout gemalen (de schrootm... |
In forum Gist vragen |
5 jaar geleden |
RE: Bourbon met maïsvlokken.. Super, ga ik het ook zo proberen. Ik kon ook alleen de vlokken vinden. Ben nu zelf de gist aan het kweken volgens het recept van robbert, dus ik ben benieuwd |
In forum Spirits |
5 jaar geleden |
RE: Bourbon met maïsvlokken.. Mooi verslag inderdaad. Heb je de maisvlokken nog kleiner gemaakt of de hele vlokken gemaisht? |
In forum Spirits |
5 jaar geleden |
RE: Alternatief voor schroten Er zijn zoveel leveranciers. Als je de app van biobrouwmaat doorstuurt zal ik dxssr ook eens kijken |
In forum Stookforum |
5 jaar geleden |
RE: Alternatief voor schroten Bedankt voor de tip, het zijn maisvlokken eigenlijk. Misschien eerst malen en samen met diastisch mout verwarmen tot 75 graden? |
In forum Stookforum |
5 jaar geleden |
RE: Alternatief voor schroten De borrel ga ik niet redden helaas. Ik gebruikte de whisky mout van braumarkt. Is tot 45ppm. Lekker gerookt dus. Bij de volgende whisky word dat gemengd met mais, whiskumout, diastisch mout en chocol... |
In forum Stookforum |
5 jaar geleden |
RE: Alternatief voor schroten Dankjewel alchemist. Op ali had ik ze ook al gevonden. En misschien maak ik er zelf wel 1. De vorige keer dat ik whisky maakte kreeg ik door het malen wel heel erg veel rooksmaak mee. Er was zelfs ie... |
In forum Stookforum |
5 jaar geleden |
RE: Alternatief voor schroten Deze had ik gelezen ja, maar aangezien ik geen klompen heb en niet kan dansen zocht ik daaom een andere manier als deze 😉 maar wel fijn om te horen dat ik gewoon kan blijven malen |
In forum Stookforum |
5 jaar geleden |
Alternatief voor schroten Voorheen deed ik al mijn mout/gerst in de blender en maalde alles tot meel. Hier deed ik warm water bij en vergiste dit zodra het afgekoeld was. Nu wil ik ook het maischproces eens ondervinden en heb ... |
In forum Stookforum |
5 jaar geleden |
RE: T'is weer vandatte... Ik heb het ook nog met grote regelmaat. Ook heb ik last van extreem lange laadtijden. Daarmee bedoel ik meer als 2 minuten. |
In forum Het Café (praathuis) |
5 jaar geleden |