-
Wout liked forum post "Vergistingsemmers uit de kelder gehaald" – 3 jaren, 4 maanden geleden
-
Wout antwoordde op het onderwerp "Mijn ketel" – 3 jaren, 4 maanden geleden
die paraplubak van koper….Die werden vaak gesoldeerd met soldeertin waarin lood zat verwerkt. Dit is not-done in de distilleerderij: lood lost op door alcohol en daar ga je een beetje dood van.
-
Wout antwoordde op het onderwerp "Te koop gehele set" – 3 jaren, 4 maanden geleden
mooie set. Wat moet ie kosten?
en belangrijker…..Waarom verkoop je hem? -
Wout antwoordde op het onderwerp "PH meter" – 3 jaren, 4 maanden geleden
ik werk al drie jaar met de gele van Ali. Zonder problemen.
-
Wout antwoordde op het onderwerp "Vergistingsemmers uit de kelder gehaald" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@odevie Vorig jaar weggezet…? en nu schimmel erin…? lijkt me normaal. er blijven altijd wel restjes suiker achter, en een jaar in de een kelder doet daarmee wonderen! ik stook met regelmaat, haal na 3 weken mijn gekuiste… Read more»
-
Wout antwoordde op het onderwerp "Boterzuur" – 3 jaren, 4 maanden geleden
Voor al degenen die serieus bezorgd waren over mijn gesteldheid mbt het gebruik van boterzuur… Leef gerustgesteld verder! De aardappelpartjes op water ( onder olie) hebben na vijf weken tot totaal niets geleid. Dus nu toch maar de backset voorzien… Read more»
-
Wout liked forum post "Boterzuur" – 3 jaren, 4 maanden geleden
-
Wout antwoordde op het onderwerp "Boterzuur" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@stierke inderdaad, en niet duur. Kon zo gauw de verzendkosten niet zien, dat maakt het vaak prijzig bij kleine bestellingen.
Ik geef het nog een week, mijn aardappelzuur, en dan ga ik eens voorzichtig op internet bestellen. Thanks! -
Wout antwoordde op het onderwerp "Boterzuur" – 3 jaren, 5 maanden geleden
Geplaatst door: @pikketanus als je een antwoord verwacht wat je meer streelt zul je dat inderdaad van iemand anders moeten horen, en ik zal geïnteresseerd meelezen, en sorry als je je aangevallen voelt 👍 Voor het voeren van een discussie… Read more»
-
Wout antwoordde op het onderwerp "Boterzuur" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@pikketanus , ach noem het wat je wilt. Ik heb meerdere artikelen over rum gelezen waar ik mijn kennis uit haal. Homedistiller ken ik ook, heeft ook vaak goede informatie afhankelijk. Hillbilly heb ik niets mee, aan de andere kant… Read more»
-
Wout antwoordde op het onderwerp "Boterzuur" – 3 jaren, 5 maanden geleden
Geplaatst door: @pikketanus ofwel dunder Hoi Pikketanus. Volgens mij is dunder iets anders dan backset. De burned ale zoals jij het noemt, is wat ik backset noem. Deze backset kun je prima gebruiken om generaties op te kweken, zoals bijvoorbeeld… Read more»
-
Wout posted a new topic "Boterzuur" – 3 jaren, 5 maanden geleden
Mijn allereerste melasse vergisting is bijna klaar, in een poging om een lekker rummetje te gaan maken. Maar omdat het de eerste batch is, heb ik nog geen dunder toe kunnen voegen ( want die moet uit de backset van… Read more»
-
Wout antwoordde op het onderwerp "Groeten uit Rotterdam" – 3 jaren, 6 maanden geleden
Hallo Martin, Kei goed dat je nu al inschat dat je veel geduld nodig hebt voor deze prachtige hobby. Ik denk dat je er met zo’n instelling helemaal komt! Voor wat betreft de peren likeur, dat wordt nog een hele… Read more»
-
Wout replied to the topic "Mijn eerste stook, en mislukt.." – 3 jaren, 9 maanden geleden
@edward1970 ik denk dat je te ongeduldig was. De statuten die je hebt doorlopen, waren goed. Maar je wash ( in je ketel) zal eerst moeten koken alvorens er ethanoldamp af komt. Dus bubbelen. Dus hoorbaar aan het koken zijn. … Read more»
-
Wout replied to the topic "Volgende whisky stookwijn maken" – 3 jaren, 9 maanden geleden
@johnny er hoeft helemaal niks. Maar rogge geeft ook een bepaalde smaaksensatie en mondgevoel. Dus gewoon, omdat het kán. 🤪
-
Wout heeft haar/zijn profielfoto gewijzigd 3 jaren, 9 maanden geleden
-
Profiel van Wout is geüpdatet 3 jaren, 9 maanden geleden