Forum antwoorden aangemaakt

RE: Te lage opbrengst mout/wiskey

@odevie ja. Ik roer haast voortdurend

In forum Stooktips

3 jaar geleden
RE: Te lage opbrengst mout/wiskey

Ik heb de wort wel nagespoeld met 1 1/2 liter heet water. Sinds dit weekend heb ik een FruitPers dus de volgende keer zal ik er alles uitpersen.

In forum Stooktips

3 jaar geleden
RE: Te lage opbrengst mout/wiskey

Eind SG heb ik wel gemeten maar is me ontschoten. Ik was ook nog met een suiker gisting bezig voor in de T500. Die was wel bijzonder succesvol. ik was met 12 liter begonnen. Ongeveer 10 liter in de A...

In forum Stooktips

3 jaar geleden
RE: Te lage opbrengst mout/wiskey

@odevie dat zou kunnen idd. Er gebeurde niks meer dacht ik. Maar niet goed gecontroleerd.

In forum Stooktips

3 jaar geleden
RE: Te lage opbrengst mout/wiskey

@alchemist tot 6% doorgegaan.

In forum Stooktips

3 jaar geleden
Te lage opbrengst mout/wiskey

Hallo, inmiddels 4 keer wiskey gemaakt voor in mijn tonnetje. Maar iets die ik niet goed. Mijn opbrengst is heel laag… 1/2 liter 60 % alcohol uit 4 kg mout. ik doe het volgende: - chateau wiskey...

In forum Stooktips

3 jaar geleden
RE: Vergisting start niet

Zo, de eerste wiskey is een feit. Subtiele rooksmaak. Nu proberen er een tijdje vanaf te blijven. Dank voor jullie hulp.

In forum Gist vragen

3 jaar geleden
RE: Vergisting start niet

Ik heb er maar gelijk een besteld, een glazen maatbeker 100 mm en zo’n gewone analoge SG-meter. Meten is weten zegt men.

In forum Gist vragen

3 jaar geleden
RE: Vergisting start niet

Mijn refractometer laat alleen alcohol percentage zien. Helaas.

In forum Gist vragen

3 jaar geleden
RE: Vergisting start niet

Ik heb alleen een refractometer. Dus geen idee eerlijk gezegd.

In forum Gist vragen

3 jaar geleden
RE: Vergisting start niet

Ja. Dat had ik wel gedaan.

In forum Gist vragen

3 jaar geleden
RE: Vergisting start niet

Ik heb de ph-meter kunnen calibreren en toen bleek dat mijn wort een ph van 3 heeft. Dat is echt wel zuur dus. Ik heb het op 5,4 gebracht mét bicarbonaat. Opnieuw gist erin gedaan. Ik ben benieuwd of ...

In forum Gist vragen

3 jaar geleden
RE: Vergisting start niet

De vergisting is toch op gang gekomen. Inmiddels zo’n 8 % alcohol. Smaakt erg zuur. Misschien moet ik toch maar eens spullen kopen om het ph te kunnen beïnvloeden.

In forum Gist vragen

3 jaar geleden
RE: Vergisting start niet

Ik ga geduldig wezen. Dank !

In forum Gist vragen

3 jaar geleden
Vergisting start niet

Hallo, gisterenochtend heb ik 4 kg mout gemaischt. Keurig gekookt volgens recept, 55 graden, 63 graden, 73 graden. Laten afkoelen tot onder de dertig. Gist toegevoegd. Safspirit m1. In vat met slo...

In forum Gist vragen

3 jaar geleden
Pagina 1 / 2