Forum antwoorden aangemaakt

RE: clearing agent toevoegen

@Robbert, Het is helemaal goed gekomen. Ruwstook en fijnstook zijn goed gegaan. Geheel verdund naar ik dacht 42 %, maar toch mezelf een beetje vergist, nu een percentage van 38%. Alles nu 1,5 maand in...

In forum Stookforum

2 jaar geleden
RE: clearing agent toevoegen

@robbert zou het nog kunnen komen omdat ik kristalsuiker heb gebruikt? heb ik in het verleden toch geen problemen mee gehad

In forum Stookforum

3 jaar geleden
RE: clearing agent toevoegen

@robbert geeft O aan

In forum Stookforum

3 jaar geleden
RE: clearing agent toevoegen

@robbert ik snap er niks meer van.. 2 dagen verder en het waterslot is gestopt met bubbelen... kan het zijn dat de vergisting al op zijn eind is? Of gewoon laten staan..

In forum Stookforum

3 jaar geleden
RE: clearing agent toevoegen

Ok, thanks voor de hulp. laat je weten wanneer het uitgegist is en hoe de stook verlopen is.

In forum Stookforum

3 jaar geleden
RE: clearing agent toevoegen

@robbert heb nu 2 dagen de pruimen in het vat zitten met gist en wat suiker.. en water natuurlijk verhoudening 12 kg pruimen, 7 liter water en een zakje gist. vandaag of morgen aanvullen tot 25 lit...

In forum Stookforum

3 jaar geleden
RE: clearing agent toevoegen

@robbert bedankt voor je snelle reactie. Heb 2 weken geleden een batch gemaakt maar was helemaal mislukt.. Nu dus maar opnieuw begonnen en netjes de handleiding van distilers yeast gevolgd. tot nu toe...

In forum Stookforum

3 jaar geleden
RE: clearing agent toevoegen

Ben palinka aan het maken van pruimen, en heb pot distillers yeast gebruikt..

In forum Stookforum

3 jaar geleden
clearing agent toevoegen

volgens een recept wat ik aan het maken ben moet ik na mijn fermentatie, clearing agent toevoegen en dit 3 dagen laten rusten. Ik ben even de weg kwijt met wat ik nu toe moet voegen.. gewoon Turbo Cl...

In forum Stookforum

3 jaar geleden
RE: Pruimenwijn op premium wijngist.

@sammy vrees dat daar het probleem zit. Heb hem schoon gemaakt maar niet gedesinfecteerd 🙁

In forum Gist vragen

3 jaar geleden
RE: Pruimenwijn op premium wijngist.

@sammy mogelijk weet jij wat ik aan de hand heb. Heb namelijk 2x een batch staan met pruimen. Wat bakkersgist toegevoegd, en het heeft allemaal een paar dagen staan bubbelen. Nu bijna niet meer, en 1 ...

In forum Gist vragen

3 jaar geleden