-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Whisky overhalen" – 9 maanden, 2 weken geleden
@bewust wanneer jou ketel goed werkt zal je de natrium niet meekrijgen.
Je ziet het snel genoeg aan het destilaat. Is het kristal helder is het prima .
Blauw zweem of troebel zal je nog een keer moeten overhalen. -
Robbert antwoordde op het onderwerp "moutextract" – 9 maanden, 2 weken geleden
@prins graan / mout moet geschroot worden / ( grof malen of door wals ) Je gebruikt 1 kilo mout op 3,2 liter water. Suiker gebruik je alleen voor simpele kneierij. Wil je goed product gebruik je mout en graan… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "moutextract" – 9 maanden, 2 weken geleden
@prins whiskey is wel een van de simpelste dranken om te maken en een goede oefening voor als je ” hoger op ” wil. Maar je kunt er ook een neutrale graan Alcohol mee maken. Die is fijner en ronder… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "moutextract" – 9 maanden, 2 weken geleden
@prins als je 3,6 kilo hebt kun je maischen, vergisten en tot alcohol of 1 liter whiskey van stoken
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Whisky overhalen" – 9 maanden, 2 weken geleden
@bewust coustic soda / natriumhydroxide voeg je het beste toe op ph meting. Je moet uitkomen op ph van 8 a 9 .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Zelf gedroogde gist bewaren" – 9 maanden, 2 weken geleden
@geen-onruststoker dode gistcellen gaan ontbinden daarbij komt zwavel waterstof vrij dat geeft een rotte eieren lucht. Als je beslag ermee besmet is is het zeer lastig weer te corrigeren . Het verhaal dat dode gistcellen goede voeding is is niet… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Zelf gedroogde gist bewaren" – 9 maanden, 2 weken geleden
- @geen-onruststoker je kunt gedroogde gist in koelkast tot 3 jaar bewaren .
- Drogen kun je beter doen op iets lagere temperatuur.
- Rond 28 graden .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "tweede stook" – 9 maanden, 2 weken geleden
@mona 7liter is net te veel voor een 8liter ketel. En te weinig voor een 30 liter . Je kunt percentage van 45 % laden dat mag geen probleem zijn . Het beste is dus in 2 delen in de… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "moutextrakt" – 9 maanden, 2 weken geleden
Voordeel van gebruik van mout vergeleken met b.v. DAP is dat je wanneer je hoge stook temperatuur hebt geen problemen als zweem of verkleuring van destilaat krijgt . Nadeel is dat je wel een achtergrond smaak kunt krijgen wanneer je… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Whisky overhalen" – 9 maanden, 2 weken geleden
@bewust je zal toch rekening moeten houden dat het inmiddels gerijpt is geweest op hout en dat er waarschijnlijk ( wat bij goedkopere whiskey voorkomt) toevoegen c.q kleurstoffen in heeft gezetten . Tevoren coustic soda toevoegen is in dergelijke gevallen… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "snuisterige Jurançon plantjes" – 9 maanden, 2 weken geleden
@rinus55 met glas leer je het beste.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "snuisterige Jurançon plantjes" – 9 maanden, 2 weken geleden
@rinus55 ik heb voor de beide batches van mijn sruiven dit jaar wat stukjes wintereik uit foret de Troncais wat ik ga gebruiken.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "snuisterige Jurançon plantjes" – 9 maanden, 2 weken geleden
@rinus55 ik vind een koperen charantaise of Armagnac alembiek toch wel mooier dan glas. Maar glas is wel een van de beste manieren om exact mee te werken. Deze oude glazen koeler ben ik 44 jaar geleden ook mee begonnen…. Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "snuisterige Jurançon plantjes" – 9 maanden, 2 weken geleden
@rinus55 de smaak op dit moment is niet lekker maar wel op de goede weg . Het juiste hout en tijd zal de het moeten afmaken . Maar ik weet wel zeker dat het word wat ik ervan verwacht. Tevreden… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "snuisterige Jurançon plantjes" – 9 maanden, 2 weken geleden
Opbrengst is prima . 1,6 liter van 70% uit 13 kilo druiven.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "snuisterige Jurançon plantjes" – 9 maanden, 2 weken geleden
Zo kan het ook. Een tweede overhaal van mijn 2 e vergisting
IMG_20240924_173657119.jpg -
Robbert antwoordde op het onderwerp "moutextrakt" – 9 maanden, 2 weken geleden
@prins er zijn verschillende mouten en mout extracten. Bij Mout en mout extract zijn zetmeel omgezet tot suikers. Wanneer je meer onbewerkte granen toevoegt moet je deze nog maischen om zetmeel om te zetten . Daarvoor heb je wel een… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "de kook erover doen" – 9 maanden, 2 weken geleden
@johans de kook erover is het product in heet water zetten en enkele minuten op temperatuur houden .
Dit breekt cellen open en het enzym dat methyl afstoot gaat kapot. -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Meet and greet" – 9 maanden, 2 weken geleden
@ruud1 niets meer over gehoord
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Bad Motivator barrels" – 9 maanden, 2 weken geleden
@opticase amazone.com en dan zoeken op cask . Maar je kunt ook gewoon via hun eigen website mailen en bestellen. Let wel op dat er nog verzend en duane kosten bij komen. Dat maakt het zeer prijzig. Het enige voordeel… Meer lezen»
- Meer laden