-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Honing mengen" – 3 maanden, 2 weken geleden
@diederrick honing zit vol met ” vervuiling ” zoals pollen e.d. Wanneer je honing opwarmt tot ongeveer 45 graden dan is het mooi vloeibaar en kun je het door een kaasdoek vrij goed filteren. Wanneer je het daarna in een… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Sg stop na 14 dagen op 1040" – 3 maanden, 2 weken geleden
@rumo bij mout inderdaad minder maar ook afhankelijk van aanwezige aminozuren. Bij knollen als b.v aardappelen iets meer en inderdaad bij suiker ook meer.
Ga je uit van 0,5 gr per liter zit je altijd goed. -
Robbert vind forumbericht "Deluxe Gin Tonic Botanicals" – leuk 3 maanden, 2 weken geleden
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Sg stop na 14 dagen op 1040" – 3 maanden, 2 weken geleden
@rumo wanneer je fruit of granen vergist kun je lagere hoeveelheid aanhouden. Bij een product die voedingsarm is hoger .
Gemiddelde kom je uit op 0,5 gr per liter. In algemeen gebruik. -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Paradijszaad in Gin" – 3 maanden, 2 weken geleden
@opticase zaden moet je inderdaad kneuzen om de etherische oliën en foezels vrij te krijgen
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Sg stop na 14 dagen op 1040" – 3 maanden, 2 weken geleden
@skoelie 0,5 gram per liter .
-
Robbert vind forumbericht "Sg stop na 14 dagen op 1040" – leuk 3 maanden, 2 weken geleden
-
Robbert vind forumbericht "Sg stop na 14 dagen op 1040" – leuk 3 maanden, 2 weken geleden
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Waarom zijn sommige whisky’s zo duur en schaars?" – 3 maanden, 2 weken geleden
Je kunt investeren in whiskey’s en hele dure aanschaffen. Vraag is alleen waar doe je het voor ? Voor drinken van een whiskey wil niet zeggen dat des te duurder de whiskey des te beter en lekkerder die is. Er… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Paradijszaad in Gin" – 3 maanden, 2 weken geleden
@opticase je kunt 0,3 tot 0,5 gram per liter toevoegen.
Let wel op dat je een contrast smaken erop aanpast. Paradijszaad engelwortel,koriander en peper zijn tamelijk snel overheersende smaken. -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Deluxe Gin Tonic Botanicals" – 3 maanden, 2 weken geleden
@opticase hier zie je een simpele gin . https://youtu.be/ntgD6tw3kmo?feature=shared Alcohol uit graan ! Vlierbes , jeneverbes, karwijzaad,koreander, citroenschil , venkel zijn de meest basis kruiden in de meeste standaard ouderwetse gin. Je kunt tegenwoordig omdat het steeds uitgebreider wordt… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Sg stop na 14 dagen op 1040" – 3 maanden, 2 weken geleden
@rinus55 graan of havermout moet even verwarmen in weinig water. Dan krijg je uit eiwitten aminozuren en daar is gist gek op.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Sg stop na 14 dagen op 1040" – 3 maanden, 2 weken geleden
@willy00 de minimale maar eigenlijk ook maximale benodigde producten bij suiker vergisting is : Suiker ,water , gist ,citroenzuur en gistvoeding . Je kunt gistvoedigszout gebruiken wat meteen ook succes garandeerd . Maar je kunt ook fruit of gekookt graan… Meer lezen»
-
Robbert vind forumbericht "Sg stop na 14 dagen op 1040" – leuk 3 maanden, 2 weken geleden
-
Robbert vind forumbericht "Sg stop na 14 dagen op 1040" – leuk 3 maanden, 2 weken geleden
-
Robbert vind forumbericht "Tijd/temperatuur" – leuk 3 maanden, 2 weken geleden
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Sg stop na 14 dagen op 1040" – 3 maanden, 2 weken geleden
@willy00 zet vat niet op koude grond en temperatuur boven de 21 graden. 14 dagen is nog niet lang. Mag max 28 dagen gisten. Bij te koud zal gist niet meteen kapot gaan maar het stoot wel veel azijnzuur uit… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Waarom zijn sommige whisky’s zo duur en schaars?" – 3 maanden, 2 weken geleden
@kayp Ik zit nu in Schotland. 3 destilleerderijen bezocht nu Genoeg geprobeerd en gezien .
Even te gast geweest bij oude bekende .
(Geef mij toch maar een metaxa of een absint.) -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Waarom zijn sommige whisky’s zo duur en schaars?" – 3 maanden, 2 weken geleden
@kayp op de vraag waarom zo duur kun je nu zien op fles er zijn 182 flessen van en dit is nr 37..
Hier staan nog meer flessen van ver boven 15000 pond. -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Waarom zijn sommige whisky’s zo duur en schaars?" – 3 maanden, 2 weken geleden
Zo duur
IMG_20250127_1358352813.jpg - Meer laden