Forum antwoorden aangemaakt

RE: Na klaren te ruw met overhevelen!

@robbert dan werkt mijn ketel perfect!

In forum Stookforum

2 jaar geleden
RE: Na klaren te ruw met overhevelen!

@robbert klopt, bij mij is ook iedere destillatie run mooi helder!! Ik sta er vaak van te kijken hoe helder het destillaat is!

In forum Stookforum

2 jaar geleden
RE: Na klaren te ruw met overhevelen!

@oscardesmet even staan laten, komt weer goed!!

In forum Stookforum

2 jaar geleden
RE: Rum van melasse basis recept

@hilly beluchten in een open fles of vat?

In forum Spirits

3 jaar geleden
RE: Sambuca

@karen1973 Ik zag u vraag, zijn er nog te gebruiken recepten binnen gekomen? groet, Harry

In forum Recepten

3 jaar geleden
RE: Rum van melasse basis recept

@janwetteren Ik heb ook al eens natte bakkersgist gebruikt van Bruggeman en dit werkt goed!

In forum Spirits

3 jaar geleden
RE: Rum van melasse basis recept

@drankdier 40 liter schrijf je maar je bedoelt 4 liter… 6 liter 36% uit 22,5 liter mash! Ik heb nog een vat op gisten gezet, hoop dit geeft weer hetzelfde na eerste stook. Dan heb ik n mooie hoeveel...

In forum Spirits

3 jaar geleden
RE: Rum van melasse basis recept

@drankdier Alcohol % age bij brug tem 95 graden was nog 8%. Ik heb deze apart gehouden, ga later bekijken of ik deze toevoeg in de tweede stook. Ik ga nu nog een gisting inzetten en zal dit eerst gaa...

In forum Spirits

3 jaar geleden
RE: Rum van melasse basis recept

@hilly hallo, ik lees je bericht dat jij na de eerste stook het destillaat laat beluchten en dat toen de smaak veranderde! Kwam er meer rumsmaak of welke smaak en heb je toch nog de tweede run dan ged...

In forum Spirits

3 jaar geleden
RE: Rum van melasse basis recept

@robbert nog twee vraagjes, al ik na 95 door ga wat haal ik dan over de top? Als ik t destillaat meet met een alcohol meter wijkt dit dan af?

In forum Spirits

3 jaar geleden
RE: Rum van melasse basis recept

@robbert dan zou 89 omdat ik net voor de bocht zit ideaal moeten zijn!! Na deze eerste stook moet het dan een tijdje staan voor de tweede stook?

In forum Spirits

3 jaar geleden
RE: Rum van melasse basis recept

@robbert ik zit nu de hele tijd op 89 graden, temperatuur blijft constant en kolom loopt heel regelmatig. Laat t rustig doorlopen nu!

In forum Spirits

3 jaar geleden
RE: Rum van melasse basis recept

@robbert wordt er ook Methanol gevormd bij dit gistingsproces?

In forum Spirits

3 jaar geleden
RE: Rum van melasse basis recept

Volgens instructie sg perfect!  image.jpg

In forum Spirits

3 jaar geleden
RE: Rum van melasse basis recept

Deze gist gebruikt!  image.jpg

In forum Spirits

3 jaar geleden
Pagina 4 / 8