-
Odevie antwoordde op het onderwerp "Welke ingrediënten om gin te maken en welke dosering? Wie kan mij helpen" – 2 jaren, 9 maanden geleden
@janman het deksel van de botanical basket van Still Spirits schroef je aan de binnenkant van de helm, de kruiden gaan in de basket die je dan op het deksel schroeft. De hete dampen gaan door de botanical basket, met… Meer lezen»
-
DrankDier antwoordde op het onderwerp "Welke ingrediënten om gin te maken en welke dosering? Wie kan mij helpen" – 2 jaren, 9 maanden geleden
@janman Er zijn meerdere opties mogelijk: – Traditioneel: In een basket/zeef/doek die boven je mash hangt. zo krijg je alleen vapour infusie. een mooie Gin met een gebalanceerd en zachter smaakprofiel, bombay saphire is hier een voorbeeld van. – Botanicals… Meer lezen»
-
DrankDier antwoordde op het onderwerp "Welke ingrediënten om gin te maken en welke dosering? Wie kan mij helpen" – 2 jaren, 9 maanden geleden
@janman Qua dosering wordt vaak aangeraden om de volgende verhoudingen te gebruiken: x = jeneverbessen 0,5x = korianderzaad 0,1x = engelwortel, kaneel, anijs, almonds, bessen, grains of paradise 0,01x = schillen, bloemen/bladeren, gember, orris, nootmuskaat, kamille, kardemom Hierbij houd… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Welke ingrediënten om gin te maken en welke dosering? Wie kan mij helpen" – 2 jaren, 10 maanden geleden
@janman gin maak je uit basis van graan alcohol . En behoort gestookt een potstill. oude basis recept van Gin zoals In de manuals uit industrie. nodig voor 5 l Gin : 45 l water , 7,2. kilo grof roggemeel … Meer lezen»
-
Odevie antwoordde op het onderwerp "Welke ingrediënten om gin te maken en welke dosering? Wie kan mij helpen" – 2 jaren, 10 maanden geleden
@janman de kruiden die ik op voorraad heb: jeneverbes engelwortel koriander citroenschil gesneden oranjeschil zoet oranjeschil bitter zoethout gesneden cardemom karwij laurierbes absinth / alsem nootmuskaat vlierbessen anijszaad mierikswortel venkelzaad Qua dosering en samenstelling is dat wat trial and error…. Meer lezen»